Gomis'ten flaş sözler: 'Falcao ile konuştum...'

06.09.2019 - 14:02 | Son Güncellenme: 06.09.2019 - 11:12

Gomis'ten flaş sözler: 'Falcao ile konuştum...'

Galatasaray'ın eski golcüsü Bafetimbi Gomis, İstanbul'da bir sponsor etkinliği öncesi beIN Sports Haber'in sorularını yanıtladı. Fransız oyuncu, Fatih Terim, Radamel Falcao, Damien Comolli hakkında konuştu. İşte o açıklamalar...

İstanbul'u çok seviyorum. Tüm Türkleri seviyorum. Boş vaktimde geldim. Birkaç gün geçireceğim, arkaddaşlarımla görüşeceğim. Oyuncu arkadaşlarım da var. Türkler bana karşı çok cömertti. Çok iyi davrandılar.

"Fatih Terim'e birçok oyuncu baba diyordu"

Fatih Terim'le sürekli iletişim halindeyiz. Benim için çok büyük bir karakter. Bana çok güvendi. Dün zaman geçirdik onunla. Ameliyat geçirmişti. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Kültürlerimiz benziyor. Onu çok iyi anlayabiliyorum. Ona birçok oyuncu baba diyordu. Büyük bir antrenör. Bizim jenerasyonumuza büyük bir etkisi var. Onun gibi çok antrenör göremiyoruz yeni nesille anlaşabilen. Art arda şampiyonluklar elde etti. Benim için Türk futbolunun en büyük karakteri. 

Şampiyonlar Ligi yorumu!

Daha kolay bir gruba düşebilirdi, bu doğru. Galatasaray her şeyi iyi şekilde yaptı, iyi transferler geldi. Ama zor bir grupta. Öncelikle takım bütünlüğünü yaratması lazım Galatasaray'ın. Juventus maçını hatırlıyorsunuz. Galatasaray daha önce böyle performanslar sergiledi. Böylesine güzel transferlerin ardından tarafarın umudunun olması gayet normal. Fatih Terim gibi büyük bir antrneör var. Falcao takıma geldi, takıma alışması lazım. Terim büyüsünü yapacaktır.

Falcao ile ne görüştü?

Radamel'le transferi öncesi konuştum. Türk futbolu içim büyük bir kazanım. Buraya gelmesini söyledim. Kaliteli bir lig.  Ayrıca Türk futbolcuların onun gibi bir profesyonelle antrenman yapması güzel olacaktır. 

Falcao zeki bir oyuncu, ortama çok çabuk adapte olacaktır. Taraftarların sevgisi ona kendini sıcak bir ortamda hissettirecek. Yapabileceği şeyleri taraftarlarla daha hızlı yapabilecektir. Diagne'ye de aynı şeyleri söylemiştim ama işler biraz farklı gitti. Fakat gol kralı olarak gitti. Umarım Falcao da gol kralı olur. 

Fransa geçmişi olan birçok oyuncunun Süper Lig'e gelmesi hakkında...

Falcao, Seri, Lemina, Rami, Luiz Gustavo gibi isimler geldi. Bu Türk futbolu için güzel bir şey. Gençlere büyük faydaları olacaktır. Çok rekabetçi bir ortam olacak. 

Comolli ile ne konuştu?

Onunla Fenerbahçe'ye gelmeden önce de konuşuyorduk. Fenerbahçe ve Beşiktaş'a saygı duyuyorum. Onunla sadece arkadaşlığımız hakkında görüştük. Galatasaray'dan başka bir takımda oynamayacağımı biliyor. Dediğim gibi Fenerbahçe'ye çok saygım var. Taraftarlarına da saygım var. Fenerbahçe büyük bir kulüp. Damien ile aram çok iyi. Fenerbahçe'ye iyi bir sezon diliyorum ama umarım Galatasaray'ın arkasında olurlar. 

Senin için hazırladığımız haberler