Gonzalo Higuain: "Futbolu bırakmak istedim"

26.04.2020 - 16:24 | Son Güncellenme: 26.04.2020 - 16:25

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Juventus'ta forma giyen Arjantinli yıldız Gonzalo Higuain, 2014 FIFA Dünya Kupası Finali'nden sonra futbolu bırakacağını, ancak buna annesinin engel olduğunu açıkladı.

AJANSSPOR / DIŞ HABER

"İnsanların ne söyleyeceklerinden korktum"

İspanyol basınına konuşan Higuain, "Her zaman kendimi kilitlemekten ve dışarı çıkamamaktan, insanların ne söyleyeceklerinden korktum ve pişman oldum. Parayla arkadaş satın alamazsın. Noel'i her zaman farklı insanlarla geçiriyorum. Annemi görmek istiyorum ama 15 saat uçması gerekiyor. Tabii ki, biletini ödeyebilirim ama 10 dakika uzaktaymış gibi değil" dedi.

"Hayal bile edemiyordum"

Higuain, "İnsanlar bu tür şeyleri görmüyorlar. Ne görüyorlar? Onlar topun ağlarına gitmesini istiyorlar. Üç Dünya Kupası ve Copa America'da en iyi liglerde, en iyi takımlarda oynadım. Beş yaşındayken bunun yüzde 10'unu bile hayal edemiyordum ama yaptım. Neden şimdi insanların söylediklerinden endişelenmeliyim? Bunu anlamaya başladığımdan beri dışarı çıkıp daha fazla yaşamaya başladım." şeklinde konuştu.

"Bu çocuk artık iyi değil"

2014 Dünya Kupası finalinde kaçırdığı gole de değinen Higuain, "Bu delikanlı artık iyi değil, o başarısız ve fubol oynayamaz diyorlardı. Bunu söylemek kolay ve adamı yaralıyor bu sözler. Evet, hedefimize ulaşamadık, ancak başarısız olduğumuz doğru mu? Üç kez finale ulaşmak başarısızlık değil." açıklamasını yaptı.

"Ne yazık ki atamadım"

Higuain, "Beklenmedik bir anda şans önüme düştü, aldım önüme ama ne yazık ki atamadım. Kafamda aklıma gelen ilk şeyi yaotım. Şimdi aynı şeyi yapıp yapamayacağımı açıkçası bilmiyorum." dedi.

"Futbolu bırakıyordum"

Son olarak futbolu bırakmak üzere olduğunu söyleyen Higuain, "Futbolu bırakmak üzereydim, ama annem devam etmemi söyledi. Bana kalsa futbolu bırakırdım. Sevdiğim bir şey ama annemi daha çok seviyorum. Onun için sevdiğim bir şeyi bırakmama izin vermeyeceğini söyledi" ile sözlerini tamamladı.

8 gol 8 asist

Öte yandan Juventus ile 2021 yılına kadar sözleşmesi devam eden Arjantinli yıldız; bu sezon forma giydiği 34 maçta 8 gol ve 8 asist ile oynadı.

Senin için hazırladığımız haberler