Goretzka'dan FIFA'ya Dünya Kupası eleştirisi

Akın Ungan
18.11.2023 - 09:19 | Son Güncellenme: 18.11.2023 - 09:24

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Bayern Münih'te forma giyen Leon Goretzka, 2034 Dünya Kupası'nın Suudi Arabistan'a verilmesi kararını eleştirdi.

Goretzka'dan FIFA'ya Dünya Kupası eleştirisi

AJANSSPOR - DIŞ HABER

The Athletic'e konuşan Bayern Münih'in orta sahası Leon Goretzka, FIFA'nın Dünya Kupası ev sahipliği konusunda tekrar hata yaptığını belirtti. Yıldız futbolcuya göre turnuvayı insan hakkı ihlalleriyle anılan Katar'a vermek büyük bir yanlışken, 2034'deki turnuvanın da Suudi Arabistan'a verilmesi hatalı bir karardı.

Katar ve Suudi Arabistan kararları

Dünya Kupası'nın önce Katar'a şimdi de Suudi Arabistan'a verilmesi hakkında konuşan Leon Goretzka, "Hata, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesinde rol oynayan kriterlerdeydi. Bu açıkça bir sonraki turnuva için de düzeltilmedi ve bu kesinlikle iyi değil" ifadelerinde bulundu.

Avrupa Şampiyonası'nı bekliyor

Sözlerine devam eden Goretzka, bu yaz Almanya'da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Şampiyonası'ndan ise şu sözlerle bahsetti: “Ama öncelikle bu yaz bizi neler bekliyor, onu düşünüyorum ve son derece mutluyum çünkü muhtemelen bu sorular azalacak ve hepimizin istediği futbola konsantre olabileceğiz”

İlgini Çekebilir
Arabistan 2034'ü kazandı, FIFA'nın en büyük sponsoru oldu!
Habere Git

Eşcinsellik eleştirisine yanıt

Leon Goretzka daha önce de eski Katar Milli Takımı oyuncusu Halid Salman'ın, “Eşcinsellik zihne zararlıdır” açıklamalarına yanıt vermişti. Goretzka, “Bir Dünya Kupası büyükelçisinin Dünya Kupası'ndan kısa bir süre önce böyle bir şey söyleyebilmesi sizi suskun bırakıyor. Bu, başka bir çağdan gelen bir adamın görüntüsü" demişti.

Leon Goretzka'nın Bayern Münih karnesi

2018-19 sezonunda Schalke 04'ten Bayern Münih'e transfer olan Alman futbolcu, forma giydiği 6 sezonda toplamda 193 maça çıktı. 28 yaşındaki yıldız orta saha, bu maçlarda 36 gol ve 31 asistlik performans gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler