'Görevden alalım' dedi, görevinden oldu! G.Saray'daki istifaların perde arkası

18.06.2020 - 12:20 | Son Güncellenme: 18.06.2020 - 12:22

Galatasaray'da Erol Özmandıracı ve Ömer Cansever'in istifalarının perde arkasına Ajansspor ulaştı.

'Görevden alalım' dedi, görevinden oldu! G.Saray'daki istifaların perde arkası

Burhan Can Terzi - AJANSSPOR

Galatasaray’da dün çok kritik bir toplantı yapıldı. Son günlerde basketbol şubesinde yaşanan ayrılıklar ve kriz boyut değiştirdi. Bu defa yönetim kurulu toplantısında iki yönetici görevini bıraktı.

NE OLMUŞTU

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın kaptanı Işıl Alben ve Tilbe Şenyürek’in sözleşmeleri feshedilip, indirimli sözleşmeleri kabul ettikleri halde kendilerine haftalarca yeni sözleşme getirilmeyince basketbolcular kulüpten ayrılmıştı. Yaşanan bu olaya büyük tepki gelince dünkü yönetim kurulunun ana maddelerinden biri bu oldu.

“ÖMER YALÇINKAYA’YI GÖNDERELİM”

Sağlığına kavuşmak için büyük mücadele içerisinde olan başkan Mustafa Cengiz’in yokluğunda basketbol şubesinden sorumlu yöneticilerden Erol Özmandıracı ve Ömer Cansever ile imza yetkisine sahip Kaan Kançal ve Yusuf Günay konuyu masaya yatırdı.

Erol Özmandıracı basketbolda krizin atlatılması için Cansever’le birlikte çözüm önerilerini Kançal ve Günay’a sundu.

Özmandıracı bir an önce antrenörlerle yeni sözleşme yapılmasını, basketboldaki 4 aylık alacakların ödenmesini, genel menajer Ömer Yalçınkaya’nın görevden alınmasını ve altyapıdaki problemlerin giderilmesini istedi.

Özmandıracı’nın bu talepleri üzerine imza yetkisine sahip olan isimlerle tartışma yaşandı ve hem Özmandıracı hem de Ömer Cansever basketbol şubesindeki görevlerini bıraktı.

ÖZMANDIRACI E-SPOR’DAN DA ALINMIŞTI

Galatasaray yöneticisi Erol Özmandıracı çok yakın geçmişte e-spor şubesindeki görevinden de alınmıştı.

4 Ocak 2020 tarihinde yapılan açıklamada, “Kulübümüzün 30/12/2019 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile Galatasaray Espor Şubesinin, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Erol Özmandıracı yerine Muhasip Üyemiz Sayın Dorukhan Acar tarafından yönetilmesine karar verilmiştir” denilmişti.

YÖNETİMDEN NEDEN İSTİFA ETMEDİLER?

Şube görevlerinden istifa eden Erol Özmandıracı ve Ömer Cansever’in bu yaşananlar üzerine yöneticilikten neden istifa etmedikleri de en merak edilen konulardan biri.

İki isim yönetimde anlaşmazlık yaşadıkları kişiler olsa da başkan Mustafa Cengiz’e büyük saygıları olduğundan şu an yönetim kurulundan istifa etmediler.

Senin için hazırladığımız haberler