Götze'nin vedasına koronavirüs engeli!

24.06.2020 - 15:53 | Son Güncellenme: 24.06.2020 - 15:55

Almanya Ligi'nde Borussia Dortmund forması giyen Mario Götze, Hoffenheim maçında sahada olmayacak. Futbolcunun sahada olmama sebebi ise koronavirüs tehdidi...

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Almanya Ligi ekiplerinden Borussia Dortmund'da forma giyen Mario Götze, sezon sonunda takmdan ayrılacak. Futbolcu, Hoffenheim'a karşı oynanacak maçta forma giyemeden sarı-siyahlılara veda edecek. Bunun sebebi; ne yakında baba olan futbolcu, ne de kulübü Dortmund! İşte Götzenin maça çıkamama sebebi...

Götze baba oldu

Mario Götze ve eşi Ann-Kathrin 8 Haziran tarihinde oğulları olacağını duyurdu. Fakat; futbolcunun çocuğu beklenenden daha erken doğdu. Anne ve minik bebek de hastanede planlanandan daha uzun süre kalmak zorundaydı. Bu durum Götze ailesini söz konusu süreçte yıprattı.

İnsanlarla temas kurmaya devam ettiği için maça çıkamayacak

Götze, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Dortmund ile görüştü ve başlangıçta sadece bireysel antrenman yapmaya, karısına ve oğluna bakmaya karar verdi. Bu durum, futbolcunun oynama izni üzerinde etkili oldu. Futbolcunun hastanede kalması ve diğer insanlarla temas kurmaya devam etmesi sebebiyle, Hoffenheim maçında sahada olmayacağı bildirildi.

Hijyen kuralları oynamasına müsaade etmiyor

Normalde arka arkaya iki koronavirüs testi negatif çıkmış olsaydı futbolcu sahada olacaktı. Bu prosedür, hastaneye her ziyaretten sonra tekrarlanmak zorunda. Almanya Futbol Birliği, koronavirüs ile mücadelede açıkladığı hijyen konsepti sebebiyle, oyuncunun 34. haftadaki maçta sahada olmaması gerektiğini duyurdu.

Götze, Dortmund'a veda edemeyecek

Götze, Signal Iduna Park'ta Cumartesi günü Hoffenheim ile yapılacak maça çıkıp veda edemeden Dortmund'dan ayrılmış olacak. Stadyumda taraftar olmasa bile futbolcu oynamak istiyordu. 2014'te Almanya Milli Takımı ile dünya şampiyonluğu yaşayan Götze, bu sezon 21 maçta 3 gol 1 asistlik performans sergiledi. Götze, daha önce Bayern Münih forması da giymişti.

Senin için hazırladığımız haberler