''Gözlemci sistemi ilkel, güç odakları değişmesini istemiyor"

17.04.2021 - 00:20 | Son Güncellenme: 17.04.2021 - 13:58

Süper Lig ekibi Karagümrük'ün başkanı Süleyman Hurma, Bein Sports'taki Be United programında açıklamalarda bulundu. Hurma, transfer ile ilgili açıklamalar da yaptı.

''Gözlemci sistemi ilkel, güç odakları değişmesini istemiyor"

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, beIN Sports'ta yayınlanan Be United programında Güntekin Onay’ın konuğu oldu. Hurma, spor gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'Futbol oynayarak bu borçlar ödenemez'

Kulüplerin ekonomik olarak zor durumda olduklarını vurgulayan Hurma, "Futbol oynayarak bu borçlar ödenemez. Bu düzenden kurtulmanın tek yolu, kulüplerin şirketleşmesi. Kulüplerin derneklerinin şirket kurması değil, sahiplerinin olması dedi.

 

'İş adamları futbola yatırım yapabilir ama futbolu yönetmez'

Kayyum tehlikesine dikkat çeken Hurma, "İş adamları futbola yatırım yapabilir ama futbolu yönetmez. Kulüplerimiz profesyonel değil, kulüplerimizin tamamı dernek. Dernek olan kulüplerimizi bekleyen tehlike şu: kayyuma kalmak. Büyük kulüplerimiz de buna dahil." şeklinde konuştu.

 

'Türk futbolunda para falan yok'

Türkiye'de iyi transferlerin ancak istisna olduğunu kaydeden Hurma, ''İstisnalar hariç bu ülkede transferlerin iyi yapılma olasılığı yok. Türk futbolunda para falan yok. Premier Lig'de ödenen menajerlik ücreti bizim ödediğimiz bonservis ücretlerinden fazla. Elimizde yayın geliri ve hasılat gelirleri var'' diye konuştu.

Gözlemci sistemine tepki: 'Değiştirmiyoruz çünkü...'

Süleyman Hurma, federasyonun gözlemci ve temsilci sistemine sitem etti ve şunları söyledi:

''Gözlemci sistemi... Böyle ilkel bir düzen olur mu? Değiştirmek zorundayız. Niye değiştirmiyoruz? Çünkü güç odakları yer kaybedecek. Premier Lig'de hata olmuyor mu? Oluyor ama bütün gri pozisyonları bir takımın lehine çalan hakem yok.''

Senin için hazırladığımız haberler