TFF İlk Kez Toplanacak MHK Başkanı Lale Orta İçin Karar Çıkacak

Burak Alaca
08.07.2023 - 21:57 | Son Güncellenme: 08.07.2023 - 22:09

Mehmet Büyükekşi yönetimindeki yeni TFF, salı günü ilk toplantısını yapacak. Görev dağılımının yanı sıra, MHK Başkanı, Tahkim ve PFDK için de karar verilecek.

TFF İlk Kez Toplanacak MHK Başkanı Lale Orta İçin Karar Çıkacak

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

22 Haziran günü yapılan seçimli genel kurulda 4 yıllığına yeniden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı seçilen Mehmet Büyükekşi, yeni yönetimiyle ilk toplantısını salı günü yapacak. En çok merak edilen konuysa Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) görev değişikliği olup olmayacağım. 

Hakemler MHK Başkanı'nın bekliyor

Liglerin başlamasına 5 hafta kala özellikle MHK'nin yönetiminin henüz belirlenmemiş olması hakem camiasındaki meraklı bekleyişi de artırıyor. Bu durum aynı zamanda hakemlerin sezona hazırlık sürelerini de kısaltıyor. 

1 sezonu 2 MHK Başkanı ile bitirdi

Nihat Özdemir'in istifası nedeniyle geçen yılki olağanüstü seçimle TFF koltuğuna oturan Büyükekşi, bu sezon ki gibi Temmuz ayına MHK Başkanı atamadan girdi. Büyükekşi, daha sonra Sabri Çelik'i MHK Başkanı yaptı. Ancak Çelik istifa edince Büyükekşi, Şubat 2023'te Lale Orta'ya görev verdi. 

İlgini Çekebilir
TFF'den Lale Orta kararı!
Habere Git

Galatasaray, Lale Orta'ya karşı çıktı

Özellikle Galatasaray'ın yönetimini çok eleştirdiği ve sık sık istifa çağırdığı Lale Orta ile devam edilip edilmeyeceği belirsizliğini koruyor. Kulislerde Büyükekşi'nin uzun vadede Cüneyt Çakır'ı MHK Başkanı yapacağı iddia ediliyor. 

Çakır'a kadar Müftüoğlu mu gelecek?

Çakır'ın MHK Başkanı olabilmesi için faal hakemliği bıraktıktan sonra aradan 1 yıllık sürenin geçmesi gerekiyor. Bu süre de 5 Ağustos'ta dolacak. Geçici bir süre MHK Başkanlığı'na Kuddusi Müftüoğlu'nun atanacağı da yine iddialar arasında yer alıyor. 

Hukuk kurullarının istifa şartı yok ama

MHK dışında hukuk kurulları olan Tahkim Kurulu, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Etik Kurulu ve Hukuk Kurulu'nda da değişim olup olmayacağı merak ediliyor. TFF Ana Statüsü'ne göre 4 yıl için göreve gelen hukuk kurullarının istifa etme şartı yok. Ama bugüne kadar genelde kurullar yeni TFF yönetimlerine istifalarını verdi. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan TFF'ye gönderme: "Sonuna kadar devam ederiz!"
Habere Git

TFF Yönetim Kurulu görev dağılımı yapacak

Riva'da salı günü yapılacak  toplantıda İbrahim Burkay, Yusuf Günay, Yalçın Orhan, Alkın Kalkavan, Hamit Altıntop, Müslüm Özmen, Volkan Can, Ali Düşmez, Erman Kalkandelen, Ramazan Üçdan, Ruşen Çetin, Mustafa Eröğüt, Şafak Müderrisgil, Haluk Kalyoncu'dan oluşan yeni yönetim görev dağılımı da yapacak.

Senin için hazırladığımız haberler