Gözler TFF'nin Süper Kupa maçı kararında! Olympiakos''un maçı ertelendi

15.03.2024 - 19:30 | Son Güncellenme: 15.03.2024 - 19:53

Yunanistan Ligi'nde 14 Nisan Pazar günü oynanacak PAOK-Olympiakos karşılaşması, iki takımın Konferans Ligi çeyrek final maçları nedeniyle ertelendi. Gözler TFF'nin Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa maçı kararına çevrildi.

Gözler TFF'nin Süper Kupa maçı kararında! Olympiakos''un maçı ertelendi

AJANSSPOR - HABER

Konferans Ligi'nde Fenerbahçe'nin rakibi olan Olympiakos için Yunanistan Futbol Federasyonu flaş bir karar aldı. Gazzetta'nın haberine göre Yunanistan Futbol Federasyonu, Konferans Ligi'nde yer alan iki ekibin karşılaşması olan PAOK-Olympiakos karşılaşmasını erteleme kararı aldı.

İleri bir tarihe alındı

14 Nisan Pazar günü oynanacak PAOK-Olympiakos karşılaşması, iki takımın Konferans Ligi çeyrek final maçları nedeniyle ileri bir tarihe alındı.

Olympiakos’un Süper Kupa tarihinde oynanacak Lamia maçı ise ertelenmedi. Olympiakos 7 Nisan’da maça çıkacak.

TFF'den Süper Kupa açıklaması henüz gelmedi

Öte yandan Şanlıurfa'da 7 Nisan'da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçının, Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselmesiyle birlikte ileri bir tarihe ertelenmesi gündemde. Konuyla ilgili TFF'den henüz resmi açıklama gelmedi.

Fenerbahçe'ye yoğun fikstür

Fenerbahçe'nin çeyrek finale yükselmesi, takımın önümüzdeki haftalarda yoğun bir maç trafiğiyle karşı karşıya kalacağını gösteriyor. Sarı lacivertli ekip 11 Nisan ve 18 Nisan tarihlerinde iki çeyrek final maçı daha oynayacak ve 28 Nisan'da Beşiktaş derbisiyle karşılaşacak. Bu süreçte Fenerbahçe'nin haftada iki maça çıkacak olması, Süper Kupa finali öncesinde planları alt üst ediyor.

Ali Koç: "Belli tarihler üzerine çalışıyoruz"

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaptığı açıklamalarda Süper Kupa maçı için teklifte bulundu. Koç, şu sözleri kullandı: "Süper Kupa finalini belirlerken diğer tarihleri göz önünde bulundurmadık. Bu turu geçersek, ülkemiz 9. sırayı garantileyebilir. Ülke menfaatleri açısından rakibimiz de kabul ederse Süper Kupa finali için yeni bir tarih bulunması çok daha doğru olacaktır. Belli tarihler üzerine çalışıyoruz.''

İsmail Kartal: "Geniş bir takvimde maça çıkmayı isteriz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise, Galatasaray'da 11 Nisan'da oynayacakları Süper Kupa maçının farklı bir tarihte oynanması gerektiğini de vurgulayarak, "7 Nisan'da oynayacağımız maç bizi zorlayacak. Bu konuda daha geniş bir takvimde maça çıkmayı isteriz" ifadesini kullandı.

Rıdvan Dilmen: "Aslında Federasyonun eli kolaylaştı"

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen ise 7 Nisan'da oynanması planlanan Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa maçıyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu 7 Nisan kararı ne zaman alındı? Bilgim var, TFF 3 Nisan dedi ilk başta ve milli maçlar dönüşü oynatmak istedi ama kulüpler hayır dedi. Aslında Federasyonun eli kolaylaştı, iki takımda Türkiye Kupası'ndan elendi."

İşte Fenerbahçe'nin Süper Kupa sürecindeki maç takvimi

Fenerbahçe bu süreçte 1 tane Avrupa deplasmanı ile Trabzon ve Sivas'a gidecek. Galatasaray ise sadece Alanyaspor maçı için İstanbul dışına çıkacak.

  • 29'uncu hafta 10 Mart Pendikspor
  • 14 Mart Union maçı rövanşı
  • 30'uncu hafta 17 Mart Trabzonspor (D)
  • 31'inci hafta 3 Nisan Adana Demirspor
  • 7 Nisan Galatasaray (Süper Kupa)
  • 11 Nisan Konferans Ligi çeyrek final ilk maçı Olympiakos
  • 32'nci hafta 14 Nisan Karagümrük
  • 18 Nisan Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçı Olympiakos
  • 33'üncü hafta 21 Nisan Sivasspor (D)
Senin için hazırladığımız haberler