Koronavirüsü yendi, kritik maça atandı

16.04.2021 - 11:07 | Son Güncellenme: 16.04.2021 - 11:40

Göztepe ile Galatasaray, Süper Lig'in 35. haftasında karşılaşırken maçı Fırat Aydınus yönetecek. Peki, Aydınus kaç yıl sonra Galatasaray maçı yönetecek? İşte yanıtı ve detaylar...

Koronavirüsü yendi, kritik maça atandı

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Göztepe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Şampiyonluk yarışında mutlaka olmak isteyen Galatasaray'ın deplasmanda oynayacağı kritik Göztepe maçına hakem Fırat Aydınus atandı. Aydınus, koronavirüsü yendikten sonraki ilk maçına çıkacak.

Göztepe tedirgin olduğunu açıklamıştı

Göztepe, Galatasaray maçı öncesinde başkan Mehmet Sepil imzasıyla bir açıklama yayınlamış ve sarı-kırmızılıların hakemlerle ilgili yaptığı açıklama sonrasında tedirgin olduklarını duyurmuştu. 

Mehmet Sepil'den adil yönetim çağrısı

Sepil, yaptığı yazılı açıklamada, Türk futbolunda müsabakaların ardından hakem kararlarının konuşulmasına alıştıklarını belirtti. Ancak son dönemde özellikle İstanbul takımlarının kendileriyle oynayacakları karşılaşmalar öncesinde hakemleri baskı altına almaya yönelik açıklamalarda bulunduğunu bildiren Sepil şu ifadeleri kullandı:

"Galatasaray'ın yaptığı açıklamalar bizim de konuyu hassasiyetle ve yakından takip etmemize sebep olmaktadır. Biz her zaman futbolun güzelliklerini konuşmaktan yanayız fakat işler kulübümüzün haklarının yenme boyutuna geldiğinde ise sessiz kalmamız mümkün değildir. Umuyoruz ki üzülerek takip ettiğimiz bu baskı havası hafta sonu oynayacağımız karşılaşmada hakemlerimizin yönetimlerini etkilemez, adaletli ve futbolu güzelleştiren bir yönetim izleriz."

GALATASARAY BAŞKANI MUSTAFA CENGİZ'İN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Fırat Aydınus 2.5 yıl sonra Galatasaray maçında

Tecrübeli hakem Fırat Aydınus, 2.5 yıl aradan sonra Galatasaray maçına atandı. Aydınus, son olarak Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 2 Kasım 2018 tarihine oynanan ve olaylı geçen maçı yönetmişti. Aydınus o tarihten sonra bir daha Galatasaray maçlarında görev yapmamıştı 3 Nisan'daki Hatayaspor-Galatasaray maçına atanan Aydınus, Covid-19'a yakalandığı için yerine Abdulkadir Bitigen görevlendirilmişti.

Fatih Terim ile yaşadığı diyalog

Fatih Terim ile hakem Fırat Aydınus arasında derbi sırasında ve sonrasında tartışmalar yaşanmıştı. Fırat Aydınus, Fatih Terim'in sözleriyle ilgili bir rapor yazmış ve daha sonra Terim 10 maç ceza almıştı. Aydınus, Terim'in kendisine "Bu maçı siz bu hale getirdiniz. Bana, bundan sonra ya sen kalacaksın ya da ben. Şimdi çıkıp konuşmazsam Allah kahretsin. Yazıklar olsun sana be. Senin gibi hakemler bu maçların a...s..." dediği Hürriyet gazetesinde haber olarak yer almıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler