Göztepe - Alanyaspor maçı ertelendi!

30.10.2020 - 16:19 | Son Güncellenme: 30.10.2020 - 16:19

Son dakika Göztepe haberleri... TFF Süper Ligi'nde Göztepe ile Alanyaspor arasında oynanacak olan maç deprem nedeniyle ertelendi. TFF de, İzmir'deki deprem nedeniyle 4 maçın ertelendiğini açıkladı. İşte detaylar...

Göztepe - Alanyaspor maçı ertelendi!

Salim MANAV- AJANSSPOR

Süper Lig'in 7. haftasında oynanacak olan Göztepe-Alanyaspor maçı İzmir'de yaşanan depremden dolayı ertelendi.

Göztepe Kulübü, İzmir'deki büyük deprem nedeniyle oyuncuların ailelerini bırakmak istemediğini belirterek, TFF'den maçın eretlenmesini talep etti.

Alanyaspor yönetimi de Göztepe'den gelen talebe olumlu yanıt verdi. Bunun üzerine TFF maçı ileri bir tarihe erteledi.

"Umarım can kaybı olmadan bu depremi atlatırız"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Süper Lig Kulüpleri ve Futbol Turizmi Geliştirme Sorumlusu Hasan Akıncıoğlu, İzmir'de bugün meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennisinde bulunarak, "Umarım can kaybı olmadan bu depremi atlatırız. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.

TFF, İzmir'deki deprem nedeniyle 4 maçın ertelendiğini açıkladı

TFF'den yapılan açıklamada, "Ege Denizi’nde meydana gelen ve İzmir ile çevre illerde hissedilen deprem nedeniyle profesyonel liglerde İzmir’i temsil eden takımların 31 Ekim Cumartesi günü yapılacak 4 karşılaşma ertelendi.

Süper Lig’de Göztepe – Aytemiz Alanyaspor, TFF 1. Lig’de Menemenspor-Ankaraspor, Altınordu-Royal Hastanesi Bandırmaspor ve Misli.com 3. Lig’deki Bergama Belediyespor-Kozan Spor FK müsabakaları ileri bir tarihte oynanacak" ifadesi kullanıldı. 

Daha önce koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ertelenen maçlar ise şu şekilde:

Süper Lig:

  • 5. Hafta: Hatayspor-Erzurumspor
  • 6. Hafta: MKE Ankaragücü - Hatayspor

TFF 1. Lig

  • 7. hafta: Altay - Giresunspor
  • 8. hafta: Tuzlaspor-Altay

TFF'den deprem ve ertelenen maçlar sonrası ilk açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'den ilk açıklama.

TRT Spor'a konuşan Özdemir, "Türkiye hepimizin bildiği gibi bir deprem ülkesi. 6.6 İzmir bölgesi için çok büyük bir deprem. İnşallah en az can kaybıyla bu depremi atlatabiliriz. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti çok güçlüdür. Dolayısıyla bunu en kısa zamanda atlatacağımıza inanıyorum. Allah bize böyle depremleri yaşatmasın. En az hasarla atlatacağımıza da Allah'a dua ediyorum.

Biz, Türkiye Futbol Federasyonu olarak İzmir'de oynanacak Süper Lig, 2. Lig, hangi maçlar varsa bütün maçları ileri bir tarihe erteledik. Bunu da az önce yayınladık. Ve bu şekilde beklemedeyiz. Hem oradaki kulüplerimizle görüşüyoruz, hem de kulüplerimizin başkanlarıyla görüşüyoruz. İnşallah en kısa zamanda atlatacağız.

Refleks göstermek zorundaydık çünkü birçok takım İzmir'e hareket etmeye hazırdı. Alanyaspor uçağa binmek üzereydi. Hemen karar üretmemiz gerekliydi, çünkü biz bu kararı üretmesek uçak ile İzmir'e geleceklerdi. Onlar da tabii oyuncular olsun, kulüp yöneticileri olsun onlar da tedirginler. Artçı depremlerin devam edeceğini biliyoruz. O yüzden bu kararı aldık ve kamuoyuna açıkladık" diyerek sözlerini tamamladı.

Deprem nedeniyle İzmir'deki voleybol maçları ertelendi

Türkiye Voleybol Federasyonu, İzmir'deki deprem nedeniyle profesyonel liglerde yarın ve 1 Kasım Pazar günü oynanacak 5 maçın ertelendiği duyurdu.

Açıklamada, AXA Sigorta Efeler Ligi'ndeki Arkas Spor-Halkbank, Sigorta Shop Kadınlar 1. Lig'deki Karşıyaka-Fenerbahçe ve İzmirspor-Göztepe, TVF Kadınlar 2. Ligi'ndeki Arkas Spor-Denizli Merkez Efendi Belediyespor ve Bornova Belediyespor-Akhisargücü müsabakalarının ileri bir tarihte oynanacağı belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler