Göztepe'de istifa sesleri yükseldi: Hem başkan, hem teknik adam...

03.10.2021 - 13:57 | Son Güncellenme: 03.10.2021 - 14:01

Göztepe'de teknik direktör Nestor el Maestro ile başkan Mehmet Sepil, istifaya davet edildi. İşte detaylar...

Göztepe'de istifa sesleri yükseldi: Hem başkan, hem teknik adam...

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig’de evinde GZT Giresunspor’a da 1-0 yenilen düşme hattındaki Göztepe, büyük hayal kırıklığı yaşatmayı sürdürürken, taraftarından da yine büyük tepki aldı. Tijanic’in penaltı kaçırdığı maçta rakibine Diabate’nin yine penaltı golüyle mağlup olan sarı-kırmızılılar üst üste 4’üncü yenilgisini alarak, 8 maçta tek galibiyetle milli araya düşme potasında girdi. Eski teknik direktörlerinden Tamer Tuna ile temas halinde olunduğu ileri sürüldü.

Mehmet Sepil'e de tepki gösterildi

Gürsel Aksel Stadı’na büyük umutlarla gelen ve maç boyunca takımlarına destek veren taraftarlar büyük bir protesto gerçekleştirdi. Mutlak galibiyet bekleyen futbolseverler 90 dakika bitiminde Başkan Mehmet Sepil’e çok sert tepki gösterdi. 

Uzun süre stadı terk etmeyen Göztepeli taraftarlar, yaptığı transferlerle eleştiri oklarının hedefi olan Başkan Sepil’e, "Sepil bu takım senin eserin. Sepil gelecek hesap verecek. Göztepe bizimdir bizim kalacak" şeklinde tezahüratlarda bulundu.

İstifaya davet edildi

Göztepe’yi 2014 yılında Altınbaş Holding’ten 2. Lig’deyken devralan, takımı Süper Lig’e çıkaran ve kulübe Gürsel Aksel Stadı’nı kazandıran Sepil, başkanlık döneminde ilk kez bu sezon bu kadar büyük protestolarla karşı karşıya geldi. Sepil, hafta içinde taraftar temsilcileriyle toplantı yapmıştı. Göztepe’de Sportif Menajer İlhan Şahin de istifaya davet edildi.

Tamer Tuna yeniden gündeme geldi

Göztepe ile 5’inci maçında 4’üncü yenilgisini elde eden 38 yaşındaki Sırp teknik adam Nestor El Maestro’nun şu anda istifa etmeyi düşünmediği bildirildi. Ancak yönetimin milli ara sürecinde Maestro ile yolları ayırabileceği iddia edildi. Kurmayların geçen haftadan bu yana takımın eski teknik direktörlerinden Tamer Tuna ile temas halinde olduğu ileri sürülürken, Maestro giderse Tuna’nın iş başı yapacağı öğrenildi. 

Tuna dönemi nasıl geçmişti?

Tamer Tuna, Göztepe’de daha önce Süper Lig’de 2 farklı dönemde görev aldı. Takımı 14 yıl sonra Süper Lig’e çıktığı 2017-2018’de çalıştırıp 6’ncı yapan Tuna, 2018-2019’da döndüğü sarı-kırmızılıları küme düşmekten kurtarıp, 2019-2020’nin ilk haftalarında kulübe veda etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler