Göztepe'de Sepil'den Halil Akbunar tepkisi: Tarihte bir ilk

04.06.2021 - 17:25 | Son Güncellenme: 04.06.2021 - 17:32

Son dakika spor haberleri... Göztepe'de başkan Mehmet Sepil, A Milli Takım kadrosundan çıkartılan Halil Akbunar ile ilgili bir açıklama yaptı ve tepki gösterdi.

Göztepe'de Sepil'den Halil Akbunar tepkisi: Tarihte bir ilk

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonda Halil Akbunar'ın 9 gol 10 asistlik performansı, onu milli takımın aday kadrosuna taşımıştı. Halil, 26 kişilik listede ise tercih edilmedi.

Mehmet Sepil'den Halil Akbunar tepkisi

Halil Akbunar'ın forma giydiği kulüp Göztepe'de başkan Mehmet Sepil, 27 yaşındaki futbolcunun kadrodan çıkarılmasını eleştirdi. Sepil, Göz Göz TV'ye yaptığı açıklamada bu kararın tarihte bir ilk olduğunun altını çizdi ve ''Halil hiç tartışmadan Türk futbolunun yükselen bir değeri. Bugün eğer Halil, Milli Takım'a seçilmediyse büyük haksızlık olarak görürüm. Halil, Milli Takım kadrosuna alınmadıysa, bu futbol tarihinde örneği görülmemiş bir hadisedir'' dedi.

'Sadece hocayı değil sistemin tümünü sorgulamak gerek'

Halil'in geçirdiği başarılı sezonlara ve geçen sezon 20 gole katkı sağlamasından bahseden Sepil, ''Türk futbolcular içinde en fazla gole katkısı olan ve maçların tamamını oynayan oyuncuyu Milli Takım'a almıyorsunuz. Bunun da Türkiye'deki çarpık futbol mantalitesinin ürünü olduğunu düşünüyorum. Kişilere saldırmadığım için zaman zaman eleştiriliyorum. Halil gibi bir oyuncu Milli Takım'da kadroya girmediyse, sadece seçmeyen hocayı değil sistemin tümünü sorgulamak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım kadrosundan hangi futbolcular çıkarıldı?

İlk olarak Ajansspor'un duyurduğu Halil Akbunar, kadrodan çıkarılan isimler arasında yer alırken, diğer isimler ise şu şekilde:

• Gökhan Akkan
• Halil Akbunar
• Efecan Karaca
• Mahmut Tekdemir

A Milli Takım EURO 2020 kadrosu:

  • Kaleciler: Mert Günok, Uğurcan Çakır, Altay Bayındır
  • Defans: Zeki Çelik, Mert Müldür, Merih Demiral, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Umut Meraş, Rıdvan Yılmaz
  • Orta saha: Taylan Antalyalı, Dorukhan Toköz, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Orkun Kökçü, Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu
  • Hücum: Cengiz Ünder, Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürk, Burak Yılmaz, Enes Ünal, Kenan Karaman, Halil İbrahim Dervişoğlu.
Senin için hazırladığımız haberler