Mehmet Sepil, Abramovich'in temsilcisi ile görüştü! Hulusi Belgü talip oldu

25.03.2022 - 13:53 | Son Güncellenme: 25.03.2022 - 14:01

Göztepe'de Mehmet Sepil kulübün satışı için Roman Abramovich'in temsilcisi ile görüşürken fiyat da belirlendi. İzmir kulübü için yeni bir talip daha çıktı. İşte detaylar...

Mehmet Sepil, Abramovich'in temsilcisi ile görüştü! Hulusi Belgü talip oldu

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de şirket hisselerinin çoğunluğunu elinde bulunduran başkan Mehmet Sepil'in yönetim kurulundaki görevlerinden istifa etmesinin ardından kulübe talepler çoğaldı. Kulübün devredilmesinin gündeme gelmesiyle yatırımcıların sayısı bir bir artmaya başladı. 

Taliplerin sayısı artıyor

Premier Lig ekibi Chelsea ile ilişkisi sonlandırılan Roman Abramovich'in sarı kırmızılı kulübü satın almak istediği belirtilirken, Danimarkalı iş insanı Rasmus Ankersen'in de Göztepe'ye talip olduğu ortaya çıkmıştı. İzmir kulübünü satın almak için eski Fenerbahçeli yönetici, iş insanı Hulusi Belgü de devreye girdi. Belgü'nün Göztepe'ye çok ciddi yatırımlar yapmak istediği ifade edildi. 

Hulusi Belgü Göztepe için devreye girdi

Sezon başında da Göztepe'yi gündemine alan Hulusi Belgü'nün temsilcilerinin holding CEO'su Enes Memiş ile bir görüşme gerçekleştirdiği vurgulandı. Belgü'nün Mehmet Sepil'e o dönem temsilcileri aracılığı ile 30 milyon euroluk teklif götürdüğü ortaya çıktı. Yapılan görüşme ise gizlilik protokolü kapsamında kamuoyu ile paylaşılmadı. Ancak sezonun başlamasıyla birlikte görüşmeler askıda kaldı. 

İlgini Çekebilir
Herkes Göztepe sanıyordu... İşte Abramovich'in almak istediği takım!
Habere Git

Belgü, Mehmet Sepil'in istifası sonrası tekrar devreye girmeye karar verdi. Taraflar önümüzdeki günlerde İzmir'de tekrar bir araya gelecek. Uzun yıllar turizm, demir ticareti, gayrimenkul gibi çeşitli sektörlerde kendi kurduğu şirketlerle faaliyet gösteren 56 yaşındaki Hulusi Belgü, Aziz Yıldırım başkanlığı döneminde bir süre Fenerbahçe Spor Kulübü'nde yöneticilik yaptı. Hulusi Belgü, 2013 yılında Fenerbahçe başkanlığına aday olmuştu.

Mehmet Sepil Abramovich'in temsilcisi ile görüştü

Yeni Asır'da yer alan habere göre; Mehmet Sepil ve yönetimi dün Urla'daki tesislerde toplandı. İzmir'e dönen Sepil, Ankara'da ünlü Rus işadamı Abramoviç'in vekili Türk iş adamı ile yaptığı toplantı detaylarını aktarırken, kulübün değeri de bu zirvede belirlendi. Uluslararası Deloitte Football Money League şirketinin Göztepe kulübü için biçtiği değerin 43 milyon ile 60 milyon dolar arasında olduğu ortaya çıkarken, Sepil ve kurmaylarının bu rakamın çok üzerinde bir rakamda karar kıldığı öğrenildi.

Sepil 100 milyon Dolar istiyor

Abramovich ve Göztepe'nin profesyonellerinin piyasa değerlendirmesi yaptığı öğrenilirken, pazarlık masasındaki rakamın 80 ila 100 milyon dolar civarında olduğu kulüpten sızan bilgiler arasında. Başkan Sepil, yönetimden bazı kişilerin 'Bırakma' çağrısına rağmen istifadan geri adım atmazken, toplantıda Rus milyarderin Türk temsilcisi ile Ankara'daki bir ofiste yaptığı görüşmelerin tüm detaylarını tek tek kurmaylarına anlattı. 8 yılda 65 milyon dolar civarında bir harcama yapan Sepil'in, Abramovich ile maddiyat dışında kulübün işlevleri ile ilgili pürüzleri gidermeye çalıştığı öğrenildi.

Come to Göztepe Abramovich

Göztepe taraftarları Roman Abramovich iddiaları ile ilgili sosyal medyadan çarpıcı yorumlar yaptılar.

İşte Twitter'daki o yorumlardan bazıları:

- Düşünsenize sabah kalkmışız telefonumuza bildirim gelmiş ve bildirimde şöyle yazıyor, "Rus milyarder Roman Abramovich GÖZTEPE'de". Ben şahsen o gün kendime tatil verip, evden sabah uyandığım gibi stada geçerdim. O güzel havanın keyfini çıkartırdım.

- Come to Göztepe

- Adamın adı yetti, kendisi gelse ne olacak.

Senin için hazırladığımız haberler