Göztepe, Tayfun Korkut'la el sıkıştı

30.08.2021 - 19:58 | Son Güncellenme: 30.08.2021 - 23:17

Son dakika haberleri... Göztepe Spor Kulübü, Ünal Karaman'dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için Tayfun Korkut'la görüşüyor. İşte detaylar...

Göztepe, Tayfun Korkut'la el sıkıştı

Kartal YİĞİT - HABER

 

Süper Lig'de yeni sezonun başlamasıyla beraber teknik direktör değişiklikleri de tekrar gündeme geldi. Son olarak, Ünal Karaman; Göztepe'yle karşılıklı anlaşarak ayrılık kararı aldı. Yalçın Koşukavak, Şenol Can ve Samet Aybaba'dan sonraki dördüncü görev değişikliği Göztepe'de yaşanmış oldu. İzmir temsilcisi, Karaman'ın koltuğu için Tayfun Korkut'la el sıkıştı. 

8 yıl sonra yeniden Türkiye

Futbola, Almanya'nın Stuttgart Kickers ekibinde başlayan Tayfun Korkut, Türkiye'de Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın formalarını terletmişti. Teknik direktörlük kariyerinde de A Milli Takım'da görev alan çalıştırıcı, 2012-13 sezonunda Abdullah Avcı'nın idaresinde yardımcı antrenörlük yapmıştı. Korkut, 8 yıllık aradan sonra bu kez Göztepe'nin başına geçecek. 

Yarın açıklanabilir

Tayfun Korkut'un Göztepe'de göreve başladığına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Resmi açıklamanın yarın (31 Ağustos Salı) yapılması bekleniyor. Böylece, 9 aylık Ünal Karaman dönemi fiilen sona ermiş olacak. 

Tayfun Korkut kimdir?

2 Nisan 1974'te Almanya'nın Stuttgart kentinde dünyaya gelen Tayfun Korkut, 47 yaşındadır. Futbola 1989 yılında Stuttgart Kickers altyapısında başlamıştır. Futbol kariyeri boyunca, Fenerbahçe; Real Sociedad, Espanyol, Beşiktaş ve Gençlerbirliği'nde oynamıştır. 2006'da emekliye ayrılan Korkut, bu kez çeşitli kulüplerin ve A Milli Erkek Futbol Takımı'nın bünyesinde görev aldı. 

Almanya ve İspanya'da çalıştı

Teknik direktörlük kariyerine Real Sociedad'ın altyapısında başlayan Tayfun Korkut, 13 yıl içerisinde Hoffenheim, Stuttgart, A Milli Erkek Futbol Takımı, Hannover, Kaiserslautern ve Bayer Leverkusen'de görev aldı. Korkut, son olarak 2018 yılında Stuttgart'ı çalıştırmış; bu takımla çıktığı 22 maçta 1.64 maç başı puan ortalamasına ulaşmıştı. 

Ünal Karaman dönemi sona erdi

Ocak 2021'de Göztepe Spor Kulübü'nde teknik direktör olarak göreve başlayan Ünal Karaman, 8 ayda 24 maça çıkarken 1.17 maç başı puan ortalamasında kaldı. Bu sezon, Göztepe'nin başında 3 maça çıkan teknik direktör; galibiyete ulaşamazken 2 puan toplamıştı. Göztepe, 3. haftanın ardından ligde 14. sırada bulunuyor. Karaman, şimdilerde Konyaspor'u çalıştıran İlhan Palut'un yerine göreve getirilmişti. 

Senin için hazırladığımız haberler