Göztepe'nin zirve yürüyüşü

19.10.2015 - 14:03 | Son Güncellenme: 19.10.2015 - 14:03

PTT 1. Ligi'nde Kayseri Erciyesspor'u evinde 2-0 yenerken son 4 haftada 3'üncü galibiyetini elde eden Göztepe, yıllar sonra yeniden liderlik kovalıyor.

8 maçta 15 puan toplayan Göztepe, kendisiyle aynı puandaki Samsunspor'la birlikte 17'şer puanlı lider Vartaş Elazığspor ve takipçisi Kardemir Karabükspor'un ensesine yapıştı. Üç sezon sonra döndüğü 1'inci Lig'deki etkili performansıyla kafalardaki soru işaretlerini dağıtan  sarı kırmızılı ekip, bu hafta İzmir derbisindre Altınordu'yu da yenerek, zirveye bir adım daha yaklaşmayı hedefliyor.

PTT 1'inci Ligi'ne 2004-2011 arasında 7 yıl hasret kalarak amatöre kümeye kadar gerileyen Göztepe, 2010-11'de yeniden PTT 1'inci Lig'e yükselip büyük yatırım yapmasına rağmen 2012-2013'te bir kez daha 2'nci Lig'e düştü. Mehmet Sepil'in kulübü devralması, Metin Diyadin'in da teknik direktörlüğe getirilmesiyle şahlanan Göztepe, geçen sezon 2'nci Lig'de şampiyon olduktan sonra  bu sezon yenilenen kadrosuyla zirveye ortak oldu. Göztepe, Metin Diyadin yönetiminde oynadığı toplam 33 lig maçında sadece 3 yenilgi alarak çarpıcı bir istatistik ortaya koydu.

Bu sezon deplasmanda 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlikle 10 puan toplayıp en başarılı dış saha takımı olan Göztepe'nin Kayseri Erciyesspor karşısında 3 puan alması, takıma büyük moral verdi. 

Sarı kırmızılı ekip, bu hafta Altınordu'yla derbide kapıştıktan sonra evinde Adana Demirspor karşısına çıkacak. Adana randevusunun ardından merakla beklenen İzmir derbisinde ezeli rakibi Karşıyaka'yla kozlarını paylaşacak Göztepe, İzmir serisini Samsunspor müsabakasıyla kapatacak.

BESARA'YI KAZANDI
Göztepe, Kayseri Erciyesspor karşısında 3 puanın yanı sıra Besara'yı da kazandı. Daha önce forma şansı bulduğu 4 maçta eleştirilen Türk asıllı İsveçli oyuncu, 42'nci dakikada rakibin kilidini açan golü atarak kendisini kanıtladı. 

Sarı kırmızılılarda sonradan oyuna dahil olan Mirkan da son anlarda galibiyete perçinleyen golü kaydetti. Daha önce kulübeden gelip Denizlispor maçının 89'uncu dakikasında takımını galibiyete taşıyan gole imza atan santrfor Mirkan, Kayseri Erciyesspor maçında 90'ıncı dakikada oyuna girip, 90 3'üncü dakikada tabelayı değiştirdi. Göztepe'de cezalı Gosso bu hafta oynamayacak.

Senin için hazırladığımız haberler