Göztepe'ye ortak geldi!

15.02.2021 - 12:17 | Son Güncellenme: 15.02.2021 - 12:24

Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor. Futbolseverler İzmir ekibinin satılıp satılmayacağını sorguluyordu. Peki Göztepe Kulübü satılacak mı, kulüple kim ortak olacak? İşte yanıtı...

Göztepe'ye ortak geldi!

Ceyhun KUBURLU-AJANSSPOR

Daha önce Ajansspor’un gündeme taşıdığı “Göztepe yatırım alıyor” haberinin detayları belli olmaya başladı. Süper Lig ekiplerinden Göztepe'ye hangi şirketin yatırım yapacağı ve ortak olacağı netleşti. Ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

Uzun süredir tartışma konusu olan Türk futbolundaki şirketleşme modeli ve yatırım alma modeli sonunda gerçekleşiyor. Türkiye’de yatırım fonundan ilk yatırım alacak kulüp Göztepe olacak. Daha önce Ajansspor’un da gündeme getirdiği konunun detayları belli olmaya başladı. Göztepe’ye yatırım yapacak olan şirketi Two Zero Fonu altında kurulan girişim sermayesi fonu Sporttz, kulübü hem maddi hem de sportif açıdan üst seviyeye taşımayı planlıyor.

GÖZTEPE YATIRIM ALIYOR HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Neler hedefleniyor?

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan sektör temsilcileri, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Futbol endüstrisi bu yönüyle çeşitli yatırımcıların da gözdesi durumunda. Zengin iş insanları ve fonlar, yatırımlarının önemli bir kısmını futbola ayırıyor. Ancak bu yatırımları çekebilmek için gerçekten hem sportif hem de ekonomik anlamda sürdürülebilir bir yapı oluşturmak şart. Fon, temelde sadece futbol kulüplerine yatırım yapacak. Kulüp iyi bir noktaya ulaştığında ise hisseleri satacak. Ayrıca yatırım yapılan kulüplere yönetim desteği verilecek, teknolojiye geçişleri sağlanacak, altyapı daha profesyonelleşecek, altyapı ekonomik bir sisteme dönüştürülerek Türkiye’de bonservis sistemi tersine çevrilecek adımlar atılacak.”

Göztepe ligde ne durumda?

Göztepe, Süper Lig'de bu sezon oynadığı 24 maçta 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. 34 gol atıp 31 gol yiyen İzmir ekibi 29 puanla 10. sırada yer aldı. Geride bıraktığımız dönemde Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olarak görev yapan Mehmet Sepil, görevinden istifa etmişti. Sepil, uzun vadeli planlarında Göztepe'nin Avrupa'da mücadele eden bir takım olacağını kendisiyle yapılan röportajlarda dile getirmişti. 

Senin için hazırladığımız haberler