Son Dakika | Göztepe'de Ivan Mance Ve Radomir Kokoviç Gerçekleri

Akın Ungan
04.12.2022 - 18:19 | Son Güncellenme: 05.12.2022 - 12:11

Göztepe, TFF 1. Lig'de beklenenin altında kaldı. Sportif Direktör Ivan Mance ve Futbol Metodolojisi Direktörü Radomir Kokoviç ile ilgili gerçeğe Ajansspor ulaştı.

Son Dakika | Göztepe'de Ivan Mance Ve Radomir Kokoviç Gerçekleri

AJANSSPOR HABER

Geçtiğimiz yıl Süper Lig'e veda eden ve bu sezon 1. Lig'de mücadele eden Göztepe, ligin 16. haftası itibarıyla beklentilerin gerisinde kaldı. İzmir temsilcisi son olarak, Adanaspor'a karşı oynadığı maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Bu sezon Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden fakat performansıyla taraftarının beklentisini karşılaşayamayan Göztepe, teknik direktör Turgay Altay ile 5. haftada yollarını ayrırdı. Altay'ın yerine ise Ekrem Dağ ve Şakir Özkayımoğlu getirildi.

Kararları Kokovic veriyor

Göztepe'de Ekrem Dağ ve Şakir Özkayımoğlu teknik direktörlük pozisyonunda görev alsa da kararları pro-lisans sahibi olan, daha önce teknik direktörlük yapan ve görev tanımı Futbol Metodolojisi Direktörü olan Radomir Kokoviç veriyor. Dağ ve Özkayımoğlu'nun ön planda olmasının sebebi ise 1. Lig'de yabancı hocanın yasak olması.

İlgini Çekebilir
Adana'da 4 gol var kazanan yok
Habere Git

Yabancı futbolcuların birçoğu Balkanlar'dan

Sezon öncesi Sportif Direktör Ivan Mance'nin oluşturduğu kadroda dikkat çeken detay ise Balkanlar'dan 5 futbolcunun tercih edilmesi.

İşte Göztepe'nin Balkanlar'dan gelen oyuncuları

  • Arslanagic
  • Mihojevic
  • Tijanic
  • Hasic
  • Kvasina

Play-Off hattından uzak kaldı

Öte yandan ligde şu anda 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Göztepe, 18 puanla 12. sırada yer aldı. İzmir ekibi bu performansla play-off hattının 7 puan uzadığında kaldı.

İlgini Çekebilir
İşte Göztepe ve Altay'ın alacağı ceza!
Habere Git

Göztepeli Balkan oyuncuların performansı

Dino Arslanagic bu sezon Göztepe forması ile 15 maça çıktı. 29 yaşındaki stoper skor katkısında bulunamazken, 5 maçta sarı kart gördü. Göztepe'nin soperlerinden Marko Mihojevic de 7 karşılaşmada forma giydi. Mihojevic, gol ya da asist üretemezken, kart cezası da almadı.

15 maçta mücadele eden David Tijanic, 1 kez rakip fileleri havalandırırken, 1 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. 25 yaşındaki on numara, 1 karşılaşmada sarı kart gördü. Sezon başında Beşiktaş'tan kiralanan Ajdin Hasic, 12 karşılaşmada 2 gol attı, 1 maçta sarı kart gördü. Son olarak 25 yaşındaki santrfor Marko Kvasina ise çıktığı 11 maçta 2 kez gol sevinci yaşadı, 2 de sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler