Green Bay Packers karlı havadan kârlı çıktı

11.11.2019 - 07:59 | Son Güncellenme: 11.11.2019 - 07:59

NFL'de Carolina Panthers, 10. hafta maçında Green Bay Packers'ın Lambeau Field'da konuğu oldu.

Panthers, maçın ilk hücum serisinde daha çok Christian McCaffrey ile koşu oyunları tercih etti. Charlotte ekibi, rakip yarı sahasına girse de, touchdowna 45 yard uzaktan oynadığı üçüncü hakkında isabetli bir pas oyununa imza attı. Ancak pası yakalayan Curtis Samuel, Panthers'ın hakkını tazeleyemedi ve alan golü atılabilecek bir uzaklık olmadığı için, son hakta top degajla Green Bay Packers'a teslim edildi. Packers, iyi bir degaj sonrasında, kendi yarı sahasının 10 yard çizgisinden başladığı hücum serisinde hak tazeleyemedi. Karşılaşmanın ilk sayıları Carolina Panthers'tan geldi. 2 yardlık pas oyununda Kyle Allen'ın pasını 1 yard çizgisinde yakalayan Curtis Samuel, topu gol bölgesine sokmayı başardı. Touchdown sonrasında Joey Slye ekstra golü sayıya çevirdi ve Panthers 7-0 öne geçti. (7.18) Packers'ın cevabı 4 dakikadan kısa bir sürede geldi. Peynir Kafalılar, Aaron Jones'un 5 yardlık koşu touchdownı ile ilk touchdownını yaptı. Akabinde Mason Crosby ekstra golü sayıya çevirdi ve skora denge geldi. (3.35) Birinci çeyrek sonunda eşitlik bozulmadı.
 
Carolina Panthers, ikinci 15 dakikaya, önceki çeyrekten kalan hücum serisinin son hakkıyla başladı. Mavi Siyahlılar, Joey Slye'ın 50 yard uzaktan attığı alan golüyle Packers'a 10-7'lik üstünlük kurdu. (14.55) Green Bay Packers, hücumda istediği etkiyi ortaya koyamasa da, savunmada yaptığı hamle ile yeni bir hücum hakkı kazandı. Panthers hücumunda oyun kurucu Kyle Allen topu alırken ellerinden düşürdü. Fumble sonrası yere düşen topu Packers savunma hattından Montravius Adams yakaladı. (12.40) Wisconsin ekibi, kendi yarı sahasının 48 yard çizgisinden başladığı hücum serisini Aaron Jones'un 1 yardlık koşu touchdownıyla tamamladı. Öne geçen Green Bay Packers, Mason Crosby'nin ekstra golüyle farkı 4 sayıya çıkardı. (9.20) Peynir Kafalılar, çeyreğin bitimine 8 saniye kala, 7 yardlık pas oyununda tight end Jimmy Graham, Aaron Rodgers'ın pasını gol bölgesinde yakalayıp dışarıda düştü. İlk olarak touchdown kararı çıksa da, baş hakem pozisyonu tekrardan inceledi ve touchdown geçersiz sayıldı. Daha sonra çıkan defansif pas ihlali kararı ile gol bölgesinin dibine gelen Packers, 2 saniyelik son hücumda, running backlerden Jamaal Williams ile koşu oyunu denedi. Ancak yıldız defansif tackle Gerald McCoy'un müdahalesiyle touchdown çıkmadı. Green Bay Packers, devre arasında soyunma odasına 14-10'luk üstünlükle gitti. 
 
Packers, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisine iyi bir giriş yapamasa da, az oyunda uzun mesafeler kaydetti. Son oyunda Aaron Jones yine sahneye çıktı ve 13 yardlık koşu oyununu gol bölgesinde noktaladı. Touchdownla farkı çift hanelere çıkaran Peynir Kafalılar, ekstra golün ardından skoru 21-10'a getirdi. (11.50) Hücumda etkili olan Green Bay, savunmada da başarılı işler çıkarmaya devam etti. Gol bölgesine 11 yard uzaktan hücuma çıkan Panthers'ın pas oyununda cornerback Tramon Williams, Kyle Allen'ın gol bölgesine touchdown için attığı topu yakaladı ve hücum hakkını takımına geçirdi. (7.10) Packers, interception sonrası elde ettiği hücum serisini, Mason Crosby'nin 47 yard uzaktan attığı alan golüyle tamamlayıp farkı 14 sayıya çıkardı. (1.21) 
 
Son 15 dakikaya 24-10 geride giren Carolina Panthers, önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdownla sonuçlandırdı. Yıldız running back Christian McCaffrey, 3 yardlık koşu oyununu gol bölgesinde tamamladı. Fakat Panthers, touchdown sonrasında denediği ekstra 2 sayı oyununda başarılı olamadı ve fark 8 sayıya kadar düştü. (11.58)  İlerleyen dakikalarda kar yağışı, şiddetini arttırdı ve maçın son dakikalarında zemini kar tuttu. Panthers, son hücumda Christian McCaffrey, touchdown için 2 yardlık koşu oyunu oynadı. McCaffrey, gol bölgesine çok yakın bir yerde düştü. Hakemler ilk olarak pozisyonda touchdown olmadığına karar verdi; daha sonra pozisyonu videodan inceledi. Karar değişmedi ve Green Bay Packers karşılaşmayı 24-16 kazandı.
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 GREEN BAY PACKERS 
 
Aaron Jones (RB): 13 koşu oyununda 93 yard mesafe ve 3 koşu touchdownı
 
Aaron Rodgers (QB): 29'da 17 pas isabeti, 233 yard pas mesafesi
 
Preston Smith (LB): 5'i solo, toplam 6 tackle, 2 tackleda mesafe kaybettirme, 2 sack
 
 CAROLINA PANTHERS 
 
Kyle Allen (QB): 43'te 28 pas isabeti, 307 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası, 1 interception pas
 
Christian McCaffrey (RB): 20 koşu oyununda 108 yard mesafe, 1 koşu touchdownı, 7'de 6 pas yakalamada 33 yard mesafe

Senin için hazırladığımız haberler