Green Bay Packers NFC Kuzey Grubu lideri oldu

24.12.2019 - 07:26 | Son Güncellenme: 24.12.2019 - 07:26

NFL'in 16. hafta kapanış maçında Green Bay Packers, US Bank Stadyumu'nda Minnesota Vikings'in konuğu oldu.

 
Maçın ilk hücum serisini oynayan Packers, üçüncü hücum hakkında top kaybı yaptı. Vikings linebackerlarından Anthony Barr, running back Aaron Jones'un koşusunda yaptığı müdahaleyle topu düşürmeyi başardı. Fumble sonrasında bir başka linebacker Eric Kendricks topu aldı ve topu rakip yarı sahasının 10 yard çizgisine kadar taşıdı. (14.00) Ancak Mor Sarılılar, 1 ve gol şeklinde başladığı hücum serisinin ilk oyununda, çaylak running back Mike Boone'un 5 yardlık ilerlemesinden sonra, ikinci ve üçüncü hakta Kirk Cousins'ın isabetsiz paslar atmasıyla touchdown yapamadı. Son hakta Dan Bailey, 23 yard uzaktan alan golü attı ve Minneapolis ekibi 3-0 öne geçti. (13.11) Green Bay Packers ise, 11 dakikayı geçen bir süre sonunda, Mason Crosby'nin 42 yard uzaktan isabetli alan golü atmasıyla, çeyreğin bitimine 2 dakika kala skoru eşitledi. İlk 15 dakika 3-3'lük beraberlikle tamamlandı.
 
İkinci çeyreğe yarım kalan hücumunu devam ettirerek başlayan Packers'ta yıldız oyun kurucu Aaron Rodgers'ın pasını yakalayan, Minnesota Vikings'in safetylerinden Anthony Harris yakaladı ve topu rakip yarı sahasının 26 yard çizgisine kadar taşıdı. (14.52) Bu maçta ikinci top kaybını yapan Peynir Kafalılar karşısında yeni bir hücum hakkı elde eden Vikings, kısa sürede tocuhdown yaptı. Wide receiverlardan Stefon Diggs, Kirk Cousins'ın 21 yardlık pasını gol bölgesinde yakaladı. Touchdown sonrasında Dan Bailey'in ekstra golü isabetli oldu ve Mor Sarılılar 10-3 öne geçti. (13.33) Packers, ilerleyen dakikalarda touchdowna yaklaşmasına karşın isabetli olmayan pas oyunları sonrasında topu gol bölgesine aktaramadı. Sarı Yeşilliler adına Mason Crosby bir kez daha sahneye çıktı ve çeyreğin bitimine 7 dakika kala, 33 yard uzaktan attığı alan golüyle farkı 4 sayıya indirdi. İşlerin yolunda gitmediği Packers'ta maçın üçüncü top kaybı, pas oyunundan geldi. Aaron Rodgers'ın pasını rakip yarı sahasının 46 yard çizgisinde yakalayan Davante Adams, Harrison Smith'in müdahalesiyle topun kontrolünü kaybetti. Yere düşen topu yine Eric Kendricks yakaladı ve Vikings, kısa bir ilerlemeden sonra Packers yarı sahasının 48 yard çizgisinden başlayan yeni bir hücum hakkı kazandı. (4.07) Ancak Mor Sarılılar, fumble recover sonrası elde ettiği hücum serisinde 4 hakkını da kullandı ve gereken 10 yardlık ilerlemeyi kaydedemedi. Green Bay Packers, Mason Crosby ile çeyreğin son hücumunda bir alan golü daha buldu. Minnesota Vikings, devre arasında soyunma odasına 10-9'luk üstünlükle gitti.
 
Takımlar, üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında istediği hücumları sergileyemedi. Etkili savunmaların olduğu 8 dakika içinde Green Bay Packers'tan bir interception (pas çalma) geldi. Cornerbacklerden Kevin King, son 10 yard bölgesine giren Stefon Diggs'e atılan pası yakaladı ve kendi yarı sahasının 47 yard çizgisine kadar geldi. (7.12) Peynir Kafalılar, interception sonrasında elde ettiği hücum serisini, Aaron Jones'un 12 yardlık koşu touchdownıyla tamamlayıp maçta ilk kez öne geçti. Akabinde ekstra 2 sayı oyunu oynayan Wisconsin ekibinde wide receiver Geronimo Allison, Aaron Rodgers'ın pasını gol bölgesinde tuttu ve aradak ifark 7 sayıya çıktı. (2.03) 
 
Son 15 dakikaya 17-10 geride giren Minnesota Vikings, önceki çeyrekten kalan hücum serisinde sayı çıkaramadı. Buna karşılık Green Bay Packers, Aaron Jones'un 56 yardlık koşu touchdownıyla farkı çift hanelere çıkardı. Ancak Mason Crosby, touchdown sonrasında ekstra golü kaçırdı. (5.52) Kalan sürede sayı olmadı ve mücadele Pakers'ın 23-10'luk galibiyetiyle tamamlandı. Bu sonuçla 12. maçını kazanan Peynir Kafalılar, normal sezonun son haftası öncesinde, Vikings ile arasındaki galibiyet farkını 2 maça çıkardı ve Ulusal Futbol Konferansı Kuzey Grubu'nu lider tamamlamayı garantiledi. Minnesota Vikings ise, 5. veya 6. sıradan Wild Card maçın oynama hakkını elde etti.
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 GREEN BAY PACKERS 
 
Aaron Jones (RB): 23 koşu oyununda 154 yard mesafe ve 2 touchdown, 3'te 2 pas yakalamada 6 yard mesafe
 
Aaron Rodgers (QB): 40'ta 26 pas isabeti, 216 yard pas mesafesi, 1 interception pas, 1 ekstra 2 sayı pası
 
Za'Darius Smith (LB): 6'sı solo, toplam 7 tackle, 5 tackleda mesafe kaybettirme, 3.5 sack
 
Kevin King (CB): 3'ü solo, toplam 4 tackle, 1 tackleda mesafe kaybettirme, 1 interception
 
Mason Crosby (K): 3'te 3 alan golü isabetiyle 9 sayılık katkı
 
 MINNESOTA VIKINGS 
 
Kirk Cousins (QB): 31'de 16 pas isabeti, 122 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası, 1 interception pas
 
Stefon Diggs (WR): 5'te 3 pas yakalamada 57 yard mesafe ve 1 touchdown
 
Eric Kendricks (LB): 2 fumble recover
 

Senin için hazırladığımız haberler