Green Bay Packers NFC lideri oldu

04.01.2021 - 03:20 | Son Güncellenme: 04.01.2021 - 03:21

NFL'de Green Bay Packers, normal sezonun son maçında ezeli rakibi Chicago Bears'ın konuğu oldu. Mücadeleden 35-16 galip ayrılan Packers, Ulusal Futbol Konferansı'nı 1. sırada tamamladı ve Playoff'ta saha avantajının sahibi oldu.

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

Chicago Bears, yaklaşık ilk 7 buçuk dakikada oynadığı maçın ilk hücum serisinde touchdownı buldu. Running backlerden David Montgomery, 2 yardlık koşu oyununda gol bölgesine girdi. Akabinde ekstra gol isabetli oldu ve Bears 7-0 öne geçti. (7.31) 

 
İkinci çeyreğe geride giren Green Bay Packers, ilk hücum serisini touchdownla bitirmeyi bildi. 3 yardlık pas oyununda tight end Robert Tonyan, Aaron Rodgers'ın pasını yakaldı ve gol bölgesine girdi. Touchdown sonrasında Mason Crosby'nin ekstra golü isabetli oldu ve skora denge geldi. (14.55) Daha sonra Bears, Cairo Santos'un 30 yardlık alan golü ile yeniden öne geçse de, Packers'ın cevabı touchdownla oldu. 72 yardlık pas oyununda Aaron Rodgers ile Marquez Valdes-Scantling ikilisinin oyunu gol bölgesinde bitti. Maçta ilk kez öne geçen Peynir Kafalılar, ekstra gol sonrasında farkı 4 sayıya çıkardı. (8.40) Green Bay, ilerleyen dakikalarda yine Aaron Rodgers önderliğinde sonuca vardı. Rodgers'ın 13 yardlık pasını gol bölgesinde tutan, çaylak tight end Dominique Dafney oldu. Skor aralığı çift hanelere yükselirken, ekstra golün ardından skor 21-10'a geldi. (3.57) Çeyreğin sonunda alan golü bulan Bears, farkı 8 sayıya indridi. Packers, devre arasında soyunma odasına 21-13'lük üstünlükle gitti.
 
Üçüncü çeyrekteki tek sayı, Chicago Bears'tan gelen bir alan golü idi ve Cairo Santos üçüncü kez takımına 3 sayılık golü attı. Son 15 dakikaya 21-16 önde giren Green Bay, önce Aaron Jones'un 4 yardlık koşu touchdownı ve akabinde gelen ekstra golle farkı yeniden çift hanelere çıkardı. Daha sonra Bears hücumunda Adrian Amos'un interceptionında yeniden hücum hakkı elde eden Peynir Kafalılar, 5 yardlık pas oyununda Davante Adams'ın Aaron Rodgers'ın attığı topu gol bölgesinde yakalaması ile oyunun hakimiyetini iyice eline geçirdi. Ekstra gol sonrasında aradaki fark 19 sayıya yükseldi. (2.56) Kalan sürede sayı olmadı ve mücadele Green Bay Packers'ın 35-16'lık galibiyetiyle sonuçlandı. Packers, normal sezonu 13 galibiyet ve 3 mağlubiyetle Ulusal Futbol Konferansı birincisi oldu ve Playoff'ta ilk haftayı bay geçecek. Chicago Bears ise Los Angeles Rams'in Arizona Cardinals'ı mağlup etmesi üzerine 7. sıradan Playoff'a kalmayı başardı. 

Senin için hazırladığımız haberler