Green Card 2022 şartları ve tarihi! Green Card başvurusu nasıl yapılır?

Akın Ungan
05.10.2022 - 22:07 | Son Güncellenme: 05.10.2022 - 22:22

Amerika Birleşik Devletleri'nde oturma ve çalışma izni veren Green Card başvuruları başladı. Green Card başvuru şartları nedir, başvuru nasıl yapılır?

Green Card 2022 şartları ve tarihi! Green Card başvurusu nasıl yapılır?

AJANSSPOR PLUS

Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı ikamet ve çalışma izni sağlayan Green Card başvuruları başladı. ABD'ye gitmek isteyen vatandaşlar, bu konu hakkında yaptığı araştırmalarla Green Card'ı gündeme getirdi.

Green Card 2022 başvuru tarihleri

Green Card başvuruları bugün (5 Ekim 2022 Çarşamba) başladı. ABD'de oturma izni ve çalışma izni almak isteyenler 8 Kasım 2022 Salı gününe kadar Green Card başvurusu yapabilecek.

Green Card başvuru nasıl yapılır? Başvuru ücretsiz mi?

Green Card çekilişi için başvurular, DV Lottery'e ücretsiz bir şekilde yapılır. Bu nedenle resmi bir kuruma gerek kalmadan DV Lottery resmi internet sitesinden giriş yapılarak Green Card'a başvurulabilir.

Green Card başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

Green Card başvuru sonuçları DV Lottery internet sitesinden görüntülenebilir. Başvuru sonuçlarını görmek isteyenler "Katılımcı Durum Kontrolü" sayfasından verilen onay numarasını girerek öğrenebilir.

Green Card başvuru şartları

  • ABD'ye Green Card başvurusu yapabilen ülkelerin vatandaşı olmak. (Türkiye, Green Card başvurusu hakkına sahip olan ülkeler arasında yer alır)
  • Bağlı bulunan ülkenin, son 5 yıl içinde ABD'ye 50 binden fazla göç vermemesi.
  • En az lise mezunu olmak. (Bu şartın sağlanaması durumunda son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir işte en azından 2 yıl süresince çalışmış olmak. Bu iş deneyiminin Amerika Birleşik Devletleri'nin Çalışma Bakanlığı'na ait meslek unvanları listesi gözetilerek, orada bulunan uygun unvan karşılığına göre bildirilmesi gerekmektedir)
  • 18 yaşını geçmiş olmak. (18 yaşından küçük kişiler, ebeveynlerinin denetiminde başvuru yapabilmektedir)

Green Card başvurusunu internet üzerinden her başvuru döneminde yalnızca bir kez yapabiliriz. Aynı yıl içinde aynı kişinin birden fazla başvuru gönderdiği tespit edilirse, başvuruları iptal edilir. Ancak farklı yıllarda açılan başvurularda aynı kişi yeniden Green Card başvurusu yapabilmektedir. Green Card başvurusu sonucunda Green Card'a hak kazanıp kazanmadığınızı, yine başvuru sistemi üzerinden, başvuru sonrasında bize verilen teyit iletisi onay kodu ile kontrol edebiliriz.

Green Card başvurusu için İngilizce gerekli mi?

Green Card başvurusu yapmak için, İngilizce bilmek zorunlu tutulmamaktadır. Eğer çekiliş sonucunda Green Card almaya hak kazanılırsa, İngilizce yeterliliğini sağlamak gerekecektir.

Senin için hazırladığımız haberler