Greta Thunberg koronavirüse mi yakalandı?

24.03.2020 - 20:57 | Son Güncellenme: 24.03.2020 - 20:57

İsveçli genç çevreci Greta Thunberg, koronavirüsüne mi yakalandı, son durumu nasıl, kimdir ve kaç yaşında. Corona virüsünden testi pozitif mi çıktı. Covid-19 (Kovid-19) test sounçları ne durumda. Peki nasıl ünlü oldu, ailesinden herhangi bir açıklama geldi mi bu ve daha fazlası için detaylar haberimizde!

İsveçli genç çevreci Greta Thunberg, iklim hareketinin sembolü haline gelmişti. Dış basında geçen haberlere göre genç çevreci koronavirüsünden dolayı karantina altına alındı.  Thunber, karantina altına alınmasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu işte o açıklamaları;

Thunberg, "Eş zamanlı olarak bir başkasında virüs olmasaydı, hiçbir şeyden şüphelenmeyebilirdim bile. Sadece sıradışı bir yorgunluk ve biraz öksürük derdim. Ve durumu bu kadar tehlikeli hale getiren şey bu… Biz risk grubunda olmayanlar çok büyük bir sorumluluğu var. Bizim davranışlarımız, birçok başka kişi için ölümle yaşam arasındaki fark olabilir. Tabii ki enfekte olduğumdan yüzde 100 emin değilim. Ama başka bir şey olamaz. Babam da tam olarak koronavirüs semptomları gösteriyor" 

 Greta Thunberg Kimdir?

İsveçli Greta Thunberg 3 Ocak 2003 tarihinde dünyaya geldi. Greta Thunberg İsveçli aktör bir babanın ve dünyaca ünlü opera sanatçısı bir annenin iki kız çocuğundan biri. "İklim için okul grevi" ile medyanın dikkatini çekmeyi başaran Greta Thunberg, çok küçük yaşlardan bu yana iklim değişikliği ve küresel ısınma terimleriyle ilgileniyor. Henüz 11 yaşındayken depresyona giren genç aktivist, o dönem yemek yememeye ve konuşmamaya başladı. Yalnızca çok gerekli olduğunda konuşan Greta’ya otizmin bir türü olan asperger sendromu teşhisi konuldu. Greta Thunberg Time dergisi tarafından 2018’in en etkili 25 gencinden biri seçildi.

Birleşmiş Milletler İklim zirvesi COP24’te iklim değişikliğindeki sözleriyle hafızalara kazınan Greta Thunberg, politikacılara şöyle söylenmişti: "Eğer böyle davranmaya devam ederseniz başarısız olacaksınız. Eğer başarısız olursanız da insanlık tarihinin en kötüleri olarak anılacaksınız."

Senin için hazırladığımız haberler