Galatasaray’ın transfer listesinde olan Florian Grillitsch’in artıları ve eksileri

Ali Bozkurt
18.07.2022 - 18:40 | Son Güncellenme: 19.07.2022 - 11:13

Galatasaray'da transfer hamlesi devam ediyor. Sarı-Kırmızılılar, orta sahaya tam bir joker olan Florian Grillitsch’i getiriyor. Florian Grillitsch kimdir ve analizi...

Galatasaray’ın transfer listesinde olan Florian Grillitsch’in artıları ve eksileri

Ali BOZKURT -AJANSSPOR ANALİZ

Orta alana transferler yapmak isteyen Galatasaray, listesine bonservisi elinde olan Florian Grillitsch’i ekledi. Peki Florian Grillitsch’in performans analizi nasıl? İşte detaylar…

Florian Grillitsch’in profili

Galatasaray’ın transferde yeni gözdesi Florian Grillitsch, merak ediliyor ve hakkında çok soru soruluyor. İşte Florian Grillitsch’in analizi…

- Yaş: 26
-  Mevkii: Ön libero
-  Ülke: Avusturya

Nagelsmann: Çalıştığım en iyi oyunculardan

Bayern Münih’in teknik direktörü Julian Nagelsmann, Galatasaray’ın transfer etmek istediği Grillitsch’i Bayern Münih’e getirmek istiyordu. Nagelsmann, eski oyuncusu hakkında ''Bundesliga’nın en iyi 6 numaralarından, birlikte çalıştığım en istisnai oyunculardan olan Florian Grillitsch, olağanüstü bir futbolcu ve oyunun ritmini belirleme konusunda inanılmaz bir yeteneğe sahip'' cümleleri kullandı.

Grillitsch’in iyi yönleri: Tam bir joker

Galatasaray’ın yeni orta sahası olarak gösterilen Florian Grillitsch, orta alanın tüm bölgelerinde forma giymiş bir oyuncu. 10 numara, orta sahanın solu, orta sahanın sağı, ikinci forvet, stoper, defansif orta saha ve merkez orta saha olarak 7 ayrı bölgede oynadı.


Defansif orta saha-  97 Maç 4 Gol- 9 Asist
Merkez orta saha- 64 maç 4 gol - 4 Asist
10 numara- 28 Maç- 13 Gol - 6 Asist
Orta saha sol- 19 maç 4 Gol - 7 Asist
Orta saha sağ- 8 maç - 3 Gol - 3 Asist
İkinci forvet - 3 maç 1 gol
Stoper- 25 maç

Oyun bilgisi yüksek 

Oyun bilgisi yüksek. Bu özelliğiyle savunma oyununa yatkın bir isim. Oyunu okuyor, pozisyon bilgisiyle nerede duracağını biliyor. Grillitsch, bu özelliğiyle takımın savunma zaaflarını düşürebilecek bir yapıya sahip.

Pas uzmanı

Takımın en iyi pas yüzdesi olan oyuncularından.  Grillitsch, her sezon %90 pas isabeti oranıyla oynuyor. Sadece garanti değil ara ve uzun paslar da atabiliyor. Oyunun yönünü rahat bir şekilde değiştirebiliyor. Bu özelliği onu savunma kadar hücumda da silah haline getiriyor.  Temmuz 2017'den bu yana Bundesliga'da 5000+ isabetli pas (5857) ile 90+ şut pası veren (99) ve 200+ pas arası yapan (239) tek isim Florian Grillitsch oldu. (Opta)

Pres konusunda Bundesliga’da en iyi 5 oyuncudan biri 

Avusturyalı futbolcu rakibe baskı yaparken adeta bir canavara dönüşüyor. Yaptığı baskı rakibi şaşırtıyor ve hata yapmaya zorluyor. Presle top kazanmada Bundesliga'da en iyi 5 isim arasında bulunuyor. 

Güvenlik sigortası

Birinci ve ikinci bölge arasında oynadığı zaman tüm alanı tek başına kontrol edebiliyor. Rakip takımın hızlı ataklarını ilk karşılayan isim oluyor. Yine karşı takımın oyun kurulumunu bozma konusunda yaptığı müdahalelerle çok etkili oluyor.  

Top sürme becerisi var

Grillitsch, farklı mevkilerde oynadığı için rakibin ne düşüneceğini biliyor. Top kapıldığınde gerek dripling gerek pas atarak hızlı bir şekilde takımını atağa çıkarıyor. Bu tip pozisyonlarda top sürme yeteneği olduğu için rakibini çalımla eksiltme özelliği var. Orta sahayı geçtikten sonra üçüncü bölgede bulunan arkadaşlarına güzel paslar atabiliyor. 

Hava toplarında başarılı

Grillitsch, hava toplarında fiziğinin avantajını kullanıyor ve genellikle kazanan taraf oluyor. Duran toplar ve kornerlerde ileri çıkıyor ve tehlike yaratıyor. Orta alanda yüksek toplarla hızlı geçmek isteyen takımlara karşı bu özelliği onu vazgeçilmez yapıyor. 

Grillitsch’in olumsuz yönleri: Sakatlık

Grillitsch'in geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlıklardan sonra Serie A transferleri iptal oldu. Son üç sezonda 49 karşılaşmada forma giyemedi. Covid-19’a 2 defa yakalanan Avusturyalı oyuncu kas yaralanması yüzünden 2 ay sahalardan uzak kaldı. 8 Nisan'da sakatlanan oyuncu sezonu kapattı. Futbolcu Haziran ayında iyileşti. 

Tempo sorunu

Mücadeleci bir yapısı olan Grillitsc'in bazen  oyun içinde bazen temposu düşüyor. Savunmadan dağıttığı toplarda oyuncuların sahayayerleşmesini beklerken zaman kaybediyor. Bu da takımı yavaşlatıyor. Temposu düştüğünde ayağında çok top tutuyor bu da kayıplara yol açabiliyor. 

Kart görme riski var

Hızlı oyunlarda zaman zaman yetersiz kalıyor. Topu sürerken ayağında fazla tutabiliyor. Bu da top kaybına yol açıyor. Top kaptırdığında rakibi faulle durdurmaya çalışıyor. Bu kart riskini arttırıyor. İkili mücadeleye girdiği zamanlar sinirlerine hakim olamıyor. Rakip oyuncuya yaptığı sert faullerle kart görebiliyor. 

Duygusal yapı

Avusturyalı futbolcu duygusal bir yapıya sahip. Taraftarların maçtaki tepkisini önemsiyor. Taraftar olumsuz tepki gösterirse oyundan düşüyor.

Senin için hazırladığımız haberler