Grizzlies Baş Antrenörü Taylor Jenkins’ten Hakemlere Tepki!

Akın Ungan
24.04.2022 - 23:25 | Son Güncellenme: 24.04.2022 - 23:31

NBA ekiplerinden Memphis Grizzlies’in baş antrenörü Taylor Jenkins hakemlere tutarsız ve kibirli olduklarını söyleyerek tepki gösterdi. İşte detaylar.

Grizzlies Baş Antrenörü Taylor Jenkins’ten Hakemlere Tepki!

AJANSSPOR HABER

Ulusal Basketbol Ligi’nin (NBA) Batı Konferansı takımlarından Memphis Grizzlies’in baş antrenörü Taylor Jenkins, NBA bünyesinde bulunan hakemlerin tutarsız ve kibirli olduklarını söyleyerek tepki gösterdi.

"Kariyerimde gördüğüm en kötü yönetilen maçtı"

Memphis Grizzlies’in baş antrenörü Taylor Jenkins, Grizzlies’in Minnesota Timberwolves’a karşı 119-118 kaybettiği 4. maçın ardından hakemlere tepki gösterdi. Jenkins, hakemlerin tutarsız ve kibirli olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Daha iyi oynayabilirdik fakat şöyle de bir gerçek var ki bu maç NBA kariyerimde gördüğüm en kötü yönetilen maçtı. Evet bazı şeyleri netleştirmeli ve daha iyi olmalıyız ama daha önce hiç böyle tutarsız ve kibirli bir hakem oyunu görmemiştim."

"Ciddi bir faul sorunu yaşadık"

Yaptığı açıklamada maç sırasında ciddi bir faul sorunu yaşadıklarına değinen Jenkins bu duruma da tepki gösterdi. Memphis Grizzlies’in Minnesota Timberwolves’a karşı oynadığı maçta Grizzlies 25 serbest atış alırken Minnesota 40 serbst atış hakkı kazandı ve bu atış haklarının 18’ini ilk çeyrekte aldı. Ayrıca maç esnasında Minnesota Timberwolves için 23 faul kararı alınırken bu faul sayısı Memphis Grizzlies için 33 idi.

"Adamlarımı korumalıyım"

Yaptığı açıklamalar sonrası muhtemel bir para cezası ile karşı karşıya kalacak olan Jenkins bu konuda ‘’Ne gelirse kabulüm, alacağım. Sonuçta kendi adamlarımı korumalıyım.’’ dedi.

Jenkins ilk değil

NBA’de hakemlere tepki gösteren ilk isim Grizzlies baş antrenörü Taylor Jenkins değildi. Philadelphia 76ers pivotu Joel Embiid de Toronto Raptors’a karşı oynadıkları ve kaybettikleri 4. maçın bitiminde hakemleri alaycı bir şekilde alkışlayarak hakemlere tepkisini göstermişti.

Serbest atış oranları arttı

The Athletic’ten John Hollinger’e göre 2022 normal sezonundan sezon sonuna kadar kullanılan serbest atışların sayısında %21’lik bir artış oldu. Ayrıca %21’lik bu artışa cumartesi günü oynanan maçlar dahil edilmedi. Bu sezondan önce serbest atışların sayısında yaşanan en büyük artış %16,3 ile 2010 sezonunda gerçekleşmişti.

Senin için hazırladığımız haberler