Antalyaspor'dan Alfons Groenendijk Galatasaray Maçı Sonrası Konuştu

Akın Ungan
21.01.2023 - 22:55 | Son Güncellenme: 21.01.2023 - 23:03

Süper Lig'de Antalyaspor, Galatasaray deplasmanında 2-1 kaybetti. Maçın ardından teknik sorumlu Alfons Groenendijk açıklama yaptı. İşte detaylar...

Antalyaspor'dan Alfons Groenendijk Galatasaray Maçı Sonrası Konuştu

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleyi Galatasaray, 2-1 kazanmayı başardı. Karşılaşmanın ardından Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk açıklamalarda bulundu.

"Galibiyeti ilk yarı olarak kaçıran takım Antalyaspor'du"

Alfons Groenendijk, "Maçtan önce konuştuğumuzda maçın çok zorlu bir rakibe karşı geçeceğini söylemiştim ki öyle de oldu. Maçta kalmamız gerekiyordu. Öyle de oldu. İlk yarıdan başlarsak direğe takılan bir pozisyonumuz var, kalecimiz yeni katıldı aramıza. Harikalar yarattı diyebilirim. 0-0 ile soyunma odasının yolunu tutarken sanırım aslında galibiyeti ilk yarı olarak kaçıran takım Antalyaspor'du" dedi.

"Bir şekilde onlara izin veriyoruz ve golü görüyoruz"

Groenendijk, "2. yarıya müthiş bir seyirci baskısıyla çıkacaklarını biliyorduk. Oyuncularımızı bu konuda uyardık. Ama ortaya bir mücadele koymak gerekiyor. Bu nedir? Yine kenardan kesilen ortalarda gol yememek lazım. Bunu da nasıl önleyebiliriz? Ortayı kestirmemek lazım. Bunu sürekli oyuncularımıza iletiyoruz ancak yine o ortalar bir şekilde kestiriliyor ve onlara izin veriyoruz ve kalemizde golü görüyoruz" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Aslan "yedek taraftar"ıyla da kükredi
Habere Git

"Bir yere kadar tuttuk maçı ama..."

Hollandalı çalıştırıcı, "1-0'dan sonra iyi bir reaksiyon gösterdiğimizi düşünüyorum. Yapılan ortada Luiz'in kafasıyla maça tekrar döndük ve tam iyi hissiyatlara kapılmışken aslında yenmemesi gereken kendi kalemize attığımız pozisyon golle sonuçlandı. 2-1 geriye düştük. Taktiksek olarak iyi olduğumuzu düşünüyorum ama sonuç olarak kaybettik. Zorlandık, bir yere kadar tuttuk maçı ama buradan puanlar çıkaramadık" açıklamasını yaptı.

"Basit kırmızı kartlar bu oyunculara yakışmıyor"

Maçın son bölümünde kırmızı kart gören Adriano hakkında konuşan antrenör, "Tecrübeli oyunculardan kurulu bir takımız ve basit kırmızı kartlar özellikle bu oyunculara yakışmıyor. Çünkü sakatlıklar bizi zor durumda bırakıyor. Bu kadar gereksiz kırmızı kartlar eklenince işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bu kadar tecrübeli oyunculara kırmızı kart görmeyin hatırlatması da yapılması gereksiz bence. Çünkü onlar takımın durumunu benden daha iyi biliyorlar" dedi.

"Elimizde forvet alternatifi kalmadı"

Sakatlıklar ve kart cezalarından yakınan Groenendijk, "Haji Wright sakat biliyorsunuz. Luiz de cezalı duruma düştü kırmızı kart görerek. Önümüzdeki maçta forvet mevkimizde kimi oynatacağımızı şimdiden düşünmeye çalışacağız çünkü elimizde alternatif kalmadı" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk: "Transfer çalışmalarımız sürüyor"
Habere Git

"Galibiyete yaklaştık ancak kazanamadık"

Groenendijk son olarak, "Rakibi tebrik ediyorum. Onlar da çok çabaladılar. Bizim için yine galibiyete yaklaştık ancak kazanamadık. Haftaya kazanmamız gereken bir Ümraniye maçı var. O maçı kazanmamız gerekiyor. Yeni transferlerin katkısın da memnunuz" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler