Grosskreutz konuştu! Koronavirüs serzenişi!

12.04.2020 - 17:10 | Son Güncellenme: 12.04.2020 - 17:12

Dortmund ekibindeki başarılı performansıyla hafızlara kazınan, bir dönem Galatasaray'a transferinde evrak krizi yaşanan Kevin Grosskreutz, koronavirüs günleri hakkında konuştu. Alman futbolcu belirsizliğin bir an önce son bulması gerektiğini söylüyor.

Almanya Milli Takımı ile dünya şampiyonluğu yaşayan, bir dönem evrak krizi sebebiyle Galatasaray'a transferi kriz yaratan, şimdilerde ise Almanya 3. Lig ekibi Uerdingen'de oynayan Kevin Grosskreutz, koronavirüs salgını ve ligin geleceği hakkında konuştu.

DIŞ HABER/AJANSSPOR

Kevin Grosskreutz: "Maliyeti getirisinden fazla"

Kevin Grosskreutz, "Sahaya dönmeyi, puan mücadelesi vermeyi, savaşmayı tercih ediyorum. Ancak; bu durum koronavirüs krizi sırasında değil tabii ki. Buna bir alternatif yok. Seyircisiz maçlar federal liglerde mantıklı olabilir. Özellikle yayın haklarının devamı açısından böyle. Ama 3. Lig'de ise maliyeti getirisinden daha fazla" diye konuştu.

Almanya'da 3. Lig takımları sezonda ne kadar gelir elde ediyor?

3. Lig ekiplerinin sezon başına 1 milyon Euro gibi bir gelir elde ettiği biliyor. Taraftarlar ise toplam bütçenin 3'te 1'ini oluşturuyor.

Grosskreutz: "Belirsizliğin sona ermesi gerekiyor"

Ayrıca Grosskreutz, ligin feshedilmesi halinde düşme kalma mücadelesi ne olacak sorusuna ise, "Karar ne olursa olsun her zaman bir kulüp için dezavantajlı durum oluşacak. Bununla birlikte artık belirsizliğin sona ermesi gerekiyor. Belirsizlikten daha sinir bozucu bir şey olamaz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler