"Gruplara kalmak için her şeyi yapacağız"

17.09.2020 - 19:31 | Son Güncellenme: 17.09.2020 - 19:32

Alanyaspor forması giyen Salih Uçan, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları Rosenborg maçını kazanmak istediklerini söyledi.

Süper Lig takımlarından Alanyaspor forması giyen deneyimli futbolcu Salih Uçan, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu.

Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Rosenborg ile karşılaşacaklarını ifade eden Salih Uçan, "Rosenborg'u yenip gruplara kalmak istiyoruz. Bunun için her şeyi yapacağız. Alanyaspor tarihinde bir ilki gerçekleştirip, Avrupa Ligi'nde gruplarda olmak istiyoruz. Kendi açımdan söylemek gerekirse, Roma ben Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile başarılı maçlar yaptığım için transferimi istedi. Özellikle V.Pilsen maçında beni beğendiler" şeklinde konuştu.

Teknik direktör Çağdaş Atan hakkında övgü dolu ifadeler kullanan deneyimli futbolcu, "Yeni transferlerimiz gidenleri aratmadı; iyi bir başlangıç yaptık. Önemli olan devamını getirmek. Çağdaş Atan daha önce Sergen Yalçın'la Alanyaspor'da çalıştı. Alanyaspor'un yeni yapılanmasının kurucularındandı. Dolayısıyla takımımızı çok iyi biliyor. Bu büyük avantaj. Çağdaş hocayla başarılı alacağımıza inanıyorum" dedi.

"Cengiz İngiltere'de başarılı olur"

Cengiz Ünder'le çok uzun zamandır tanıştığını belirten Salih, "İtalya kolay bir yer değil. Teknik direktörlerin size bakış açısı ve adaptasyon süreci çok önemli. Bana biraz şans verilseyrdi Roma kariyerim farklı olurdu. Hocalar genelde oynayanlarla devam etmeyi tercih ediyorlar. Takımı çok fazla bozmadan oynamayı tercih ediyorlar. Rotasyon olmuyor" dedi.

Salih Uçan, "Cengiz Ünder süratli bir oyuncu. Leichester ile gelişmeleri duydum. Giderse orada başarılı olur, iyi işler yapar. Takıma uyum sağlarsa bence Premier Lig'de harika işler yapar" ifadelerini kullandı.

A Milli takımda olmak istediğini belirten Salih, "İyi olduğum sürece bana milli takım kapılarının açık olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"Merih Demiral banko oynar"

Eski takım arkadaşı Merih'in Juventus'ta direkt oynayacağına inandığını belirten Salih Uçan, "Sakatlanmadan önce zaten bun göstermişti. Di Ligt'tan formayı almıştı. Ama geçirdiği ağır sakatlık, doğal olarak onu çok etkiledi. Şimdi toparlandığını görüyorum; bence Juventus'ta direkt oynar" dedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler