Türkiye A Milli Takım Euro 2024'te gruptan çıkarsa kimle eşleşecek?

Akın Ungan
02.12.2023 - 22:17 | Son Güncellenme: 02.12.2023 - 22:27

Son dakika | Euro 2024'te kura çekimi sonucu gruplar belli oldu. F Grubu'na düşen Türkiye, gruptan çıkarsa hangi takımla eşleşecek? İşte detaylar...

Türkiye A Milli Takım Euro 2024'te gruptan çıkarsa kimle eşleşecek?

AJANSSPOR HABER

Almanya'da düzenlenecek Euro 2024'te kura çekimi yapıldı. Kura çekiminin sonucunda gruplar belli oldu. Türkiye, Euro 2024'te F Grubu'na düştü.

Türkiye'nin gruptaki rakipleri

A Milli Takım F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve Play-Off C Grubu'nun kazananı ile mücadele edecek. Play-Off C Grubu'nda ise Gürcistan - Lüksemburg ve Yunanistan - Kazakistan maçlarının kazananları, aralarında final maçı oynayacak. Finali kazanan, F Grubu'nda yer alacak.

Türkiye gruptan 1'inci çıkarsa kimle eşleşecek?

Türkiye, F Grubu'nu lider tamamlarsa A, B ya da C grubunun 3'üncüsüyle eşleşecek. A Grubu'nda Almanya, Macaristan, İskoçya, İsviçre; B Grubu'nda İspanya, Arnavutluk, Hırvatistan, İtalya; C Grubu'nda ise İngiltere, Danimarka, Slovenya, Sırbistan yer alıyor.

İlgini Çekebilir
A Milli Takım maçları nerede, hangi şehir ve statta? İşte şehirlerdeki Türk nüfusu
Habere Git

Türkiye gruptan 2'inci çıkarsa kimle eşleşecek?

Türkiye, grubunu 2'inci bitirirse Euro 2024 D Grubu'nun lideriyle karşı karşıya gelecek. D Grubu'nda Fransa, Avusturya, Hollanda ve Play-Off A'nın kazananı (Polonya, Galler, Finlandiya, Estonya) yer alıyor.

Türkiye gruptan 3'üncü çıkarsa kimle eşleşecek?

A Milli Takım, F Grubu'ndan 3'üncü olarak çıkarsa B ya da C grubunun 1'incileriyle eşleşecek. B Grubu'nda İspanya, Arnavutluk, Hırvatistan, İtalya; C Grubu'nda İngiltere, Danimarka, Slovenya, Sırbistan yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler