"Gruptan çıkmamız futbola ihanet olur"

04.09.2017 - 09:26 | Son Güncellenme: 04.09.2017 - 09:26

"Gruptan çıkmamız futbola ihanet olur"

FANATİK yazarları Milli Takımımız'ın durumu ile Lucescu ile ilgili görüşlerini bildirdi.

 

Mehmet Demirkol: Bu orta saha ile olmaz

Bu takımı Lucescu’nun yaptığını düşünmüyorum. Lucescu futboldan ve futbolcudan anlar. Onların psikolojisini iyi bilir. Bu kadro onun danıştığı, akıl aldığı kimse onun kadrosu. Yoksa Fenerbahçe savunma 6’lısının 4’ünün sahada olmasını anlamak zor. Bu oyuncular psikolojik olarak böyle bir yükü kaldırabilecek durumda değiller. Bunu Lucescu bilir. Bizim daha dinamik hareketli orta sahalara ihtiyacımız var. Bu statik takımın iş yapması zor. Bizim bu gruptan çıkmamız futbola ihanet olur. İstemeyen bir ülke Bu durumun yabancı sınırlamasıyla ilişkilendirilmeye çalışılması ise ayrı bir fiyasko. Türkiye yabancı sınırlaması olsa, hatta yabancı yasak olsa dahi oyuncu yetiştirmek istemeyen bir ülke. Almanya’dan hazırını alıyoruz. Oyuncu yetiştirmeye karar verdiğimizde Cengiz, Enes ve Çağlar’ı yetiştirebildiğimiz de ortada.

Cem Dizdar: Kurgu değişmeli

Doğrusu açıklamalar beni şaşırtmadı. Zaten beklentim yüksek olmadığı için bu açıklamaları bir bahane olarak okumak yerine bildiklerimizin bir başka dilde tarifi olarak okudum!.. Üç aşağı beş yukarı hepimizin bildiği ve gördüğünü Lucescu’nun görmemiş olmasına şaşırdık belki. Ancak kendi adıma, Oğuzhan Özyakup vakası düşünüldüğünde söylenenlere kendi adıma şaşırmadım. diptekilerden aldık Takım daha öncekilerden daha da kötü değildi... Zaten ağırlıklı puanı grubun dibindeki takımlardan toplamıştı. Düzene değil de bireysel performansa dayalı oyunlar, bu tür handikaplar taşır. Ülkenin sıkıntısı düzenin, sistemin ve ekolün olmaması. Özel olduğu düşünülen oyuncuların ayağına bakan bir kurgudan bundan daha fazlasını beklemek yersiz olur.

Serkan Akcan: Luce neşteri vurmalı

Lucescu oyuncu tercihleri ve söylemleriyle ilk maçta hayal kırıklığı yarattı. Maçtan önce, ‘Kaybeden elenir’ diyerek takımın üzerindeki stresi ikiye katlaması onun tecrübesiyle çelişti. Yenilgiden sonra işi yine yabancı meselesine bağlaması tam bir fiyasko. Türk futbolunun sorunu yabancı sayısı değil, yönetici, teknik direktör ve futbolcu yetersizliğidir. Lucescu’nun sol bekten başlayarak tercihlerini değiştirmesi şart. Topal’ı stoper oynatma işine de artık bir son vermek gerekiyor. TFF yabancıyı değil Topal’ı stoper oynatmayı yasaklasın bence. mümkün görünmüyor Modriç ve Rakitiç’li Hırvat orta sahasına direnç koymak ve zor top kaybetmek önemli. Bunu Ozan ve Tolga ile yapmak mümkün görünmüyor. Modriç ve Rakitiç’e duran top dönüşlerinde şut atacak setleri ezbere oynuyorlar. Sonra onlar golleri biz ise Ozan’ın saçlarını konuşuyoruz. Hakan ve Cengiz’i dönen toplarda şut silahı haline getirirsek belki onları düzenlerinin dışına çıkarabiliriz.

Lucescu ne demişti?

Ukrayna yenilgisi sonrası A Milli Takım’ın hocası Mircea Lucescu, “Bu grupta en iyi futbolu Ukrayna´nın oynadığını düşünüyorum. Daha dikkatli olmalıydık. Birbirimizle daha iyi anlaşmalıydık. Ukrayna Milli Takımı, 2 kulüpten oluşan oyunculardan kurulu, bizim takımımız 10-15 takımdan oluşan futbolculardan kurulu. Ukraynalı oyuncuların tamamı her maçı oynayan oyunculardan kuruluydu. İsim vermek istemiyorum ama az antrenman yapmış oyunculardan değil, daha farklı bir kadro çıkarmayı düşünüyorum. 9 yabancı oyuncu, 2 Türk oyuncuyla oynayan kulüplerden Türk oyuncu çıkarmak kolay değil. Türkiye´nin çok iyi sonuçlar aldığı zamana baktığınız zaman çekirdek kadrosu olan bir takımdı. 7, 8 senedir beraber oynayan oyunculardan kurulu defans vardı karşımızda ve süratli şekilde oyunun yönünü değiştirebilen bir takımdı. Kim oynarsa oynasın önemli değil, bu oyun kurgusunu biz de yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler