G.Saray'da tarihi kriz işte bu sözlerle geldi: "Dağdan gelip bağdakini kovamazsın"

26.03.2019 - 20:46 | Son Güncellenme: 26.03.2019 - 23:46

G.Saray'da tarihi kriz işte bu sözlerle geldi: "Dağdan gelip bağdakini kovamazsın"

G'Saray'da tarihi kriz işte bu sözlerle geldi: "Dağdan gelip bağdakini kovamazsın"

Galatasaray'ın eski başkanları Duygun Yarsuvat, Faruk Süren ve başkan adayı Ozan Korkut, TGRT Haber'de her salı gecesi Sabri Ugan'ın sunduğu Maç Yeni Başlıyor programına önemli açıklamalarda bulundu. Son olaylı genel kurul öncesi yapılan röportajlarda, 3 isim de, Başkan Mustafa Cengiz’e ağır eleştiriler getirirken, alınması beklenen seçim kararının ayak sesleri adeta bu açıklamalarda çok daha önceden duyuluyordu. İşte o açıklamalar:

Duygun Yarsuvat: "Dağdan gelip bağdakini kovamazsın"

"Genel kurulda söz almadım. Söz alsaydım söyleyecektim ama biraz susayım dedim. 'Böyle tatil gününde size eziyet ediyorum' diye söze başladılar. Bu söz, Galatasaraylı olmayan birine ait olabilir. Dağdan gelip de şehirliyi kovamazsınız. Bize göre herkes Galatasaraylı'dır. Galatasaray'ın değerlerini benimsemiş, özümsemiş olan herkes Galatasaraylıdır. Mustafa Cengiz bilmeli ki, onu oraya Galatasaraylılar getirdi. Bir ayrıl yapılmadan getirildi. Yoksa Mustafa Cengiz o oyları alamazdı. Zaten bir tepki seçimiydi. Dursun Özbek'e karşı duyulan tepki, baskın seçim isteği Galatasaraylı olanları rahatsız etti."

Seçime gidebiliriz

"Galatasaray'ın büyüklüğü karşısında tutunamıyor herhalde. Bu yönetim, Galatasaray'ı tanımıyor. Dağdan gelip bağdakini kovmaya çalışıyor. Yönetime de söyledik. 'Sizlerle yola devam etmek istiyoruz' dedik. Olmazsa yeniden seçime gidebiliriz."

Tek pay Terim'in

"Bu yaşananlar Fatih Terim'e olumsuz yansımaz. Oyuncular Fatih Terim'i seviyor ve Fatih Terim'in takımın üzerinde de hakimiyeti var. Geçen sezon kazanılan şampiyonlukta da tek pay Fatih Terim'in."

UltrAslan’a göre kulüp idare edilmez

"Tribünlere göre, UltrAslan’a göre kulüp idare edilmez...Sosyal medyaya göre de kulüp yönetilmez. Tribünlerin yaptıkları yegane şey de 'yönetim istifa' protestoları..."

Faruk Süren: "Burası şikayet makamı da öğrenme makamı da değil"

“Dünya çapında bir markayız ama ona göre yönetilmiyoruz. Gomis’in gideceği satılacağı belli, forvetsiz takım olur mu? Fikrini alması ve değerlendirmesi lazım ama bunu teknik direktöre bırakmamalı. Şimdi son dakikada Kasımpaşa’dan Diagne’yi alıyorsun.”

Faruk Süren: "Başkan adaylığım için bir talep yok"

“Bugüne kadar yapılan hadiselerden memnun değilim. Son divan toplantısına da iştirak ettim. Sayın başkan daha fazla şikayette bulundu. O makam şikayet makamı değildir. Çözüm bulma makamıdır. Bu göreve soyunduysanız bunları bilmelisiniz. Tecrübeniz olmadan geldiyseniz, burası öğrenme makamı da değil!”

“Başkan adaylığım için bir talep yok. Böyle bir aciliyet de var mı bilmiyorum. Arkadaşlarla aramızda tartışıyoruz ama şu an bir şey yok. Ama bir kadro düzeltmesi gerekiyor. Galatasaray’ın bir toparlanması lazım. Bunu belki ifade edemiyoruz ama camiada bir sıkıntı, bir rahatsızlık var.”

Ozan Korkut: İhtiyaç varsa biz hazırız!

CAMİAYA KORKU VERMEYE ÇALIŞIYORLAR!

“Galatasaray’da bir temsil sorunu olduğu kesin. Ozan Korkut ve ekibi Galatasaraylıları, seçimlere bağlı değildir. Sürekli çalışmaktadır. Camiamız açısından bize ne zaman nerede ihtiyaç olursa bunu karşılayacak noktadayız.”

Ozan Korkut: "Biz seçilmezsek şöyle olur, şu gelir bu gelir’ gibi basit yaklaşımların günü geçmiştir.”

“Tüm Galatasaraylıları’ın umutlarını canlı tutmasını istiyorum. Galatasaray camiasında seçim döneminden beri korku verilmeye çalışılıyor. ‘Biz seçilmezsek şöyle olur, şu gelir bu gelir’ gibi basit yaklaşımların günü geçmiştir.”

“Kulübümüzden yapılan açıklamadaki ‘fırsat kollayıcılar’ ifadesi yermek için söylenmişse, daha bir başka başkanımızın ‘Tüydüler’ demesinden farklı değildir. Bana direkt onu çağrıştırıyor. İki söylemde eşit şekilde antipatik geliyor bana.”
iPhone’umdan gönderildi

Senin için hazırladığımız haberler