Transfer Haberleri | G.Saray Tete, Parades Ve Rashica İçin Kolları Sıvadı!

İsa Kethüda
10.08.2023 - 08:52 | Son Güncellenme: 10.08.2023 - 12:34

Transfer haberleri... Galatasaray, 3 transfer için kolları sıvadı. Sarı-kırmızılı takım Leandro Parades, Tete ve Milot Rashica transferini bitiriyor...

Transfer Haberleri | G.Saray Tete, Parades Ve Rashica İçin Kolları Sıvadı!

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında deplasmanda Olimpija Ljubljana'yı 3-0 yenen ve Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında 12 Ağustos Cumartesi günü Mondihome Kayserispor'a konuk olacak Galatasaray, iki transferin daha sonuna geldi.

Tete, Galatasaray'a imzayı attı

Skorer'de yer alan habere göre; Galatasaray geçtiğimiz günlerde anlaşma sağladığı Tete’ye dün resmi olarak imza attırdı. 

Tete, 5 yıllık sözleşme imzaladı

Sağlık kontrolü için, takımla birlikte olan kulüp doktoru Yener İnce’nin gelişini bekleyen sarı-kırmızılılar, daha sonra 23 yaşındaki oyuncuyla Rams Park’ta son bir yılı opsiyonlu olmak üzere 5 senelik sözleşme yaptı.

Tete'nin tercihi Galatasaray oldu

Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ile yıl sonunda bitecek sözleşmesini, savaş nedeniyle tek taraflı fesheden yetenekli futbolcu, son anda Premier Lig ekibi West Ham United’ın devreye girmesine rağmen kararını değiştirmedi ve tercihini Galatasaray’dan yana kullandı. 

Galatasaray Kulübü, Tete’nin Shakhtar Donetsk ile arasındaki ihtilafta herhangi bir sorunla karşılaşmaması için uluslararası iki farklı hukuk firmasına inceleme yaptırdı.

Tete'nin Galatasaray'dan kazanacağı ücret belli oldu

Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, gelen olumlu raporlar sonunda, Bodrum’da prensip anlaşması yaptığı Brezilyalı futbolcuya resmi sözleşmeye imza attırdı. Galatasaray’ın Tete’ye imza parası olarak 3 milyon Euro, senelik ücret için ise 2.8 milyon Euro ödeyeceği belirtildi. Brezilyalı futbolcu Galatasaray’da 20 numaralı formayı giyecek.

Fenerbahçe, Tete transferinden sonuç alamadı

Bilindiği üzere Brezilyalı yetenek için Fenerbahçe de devreye girmiş ancak Sarı-lacivertliler, Tete ve menajeriyle yaptığı görüşmelerden sonuç alamamıştı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada "Son dönemde Kulübümüz ile adı geçen futbolcu Tete (Mateus Cardoso Lemos Martins) hakkında kamuoyunu bilgilendirmek zorunlu hale gelmiştir. Futbolcu ve ekibi, geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyaretinde bulunmuşlardır. Bu ziyaret esnasında adı geçen oyuncu, menajerleri tarafından kulübümüze önerilmiştir. Kulübümüz muhtemel transfer ihtimaline istinaden şartları sorgulamış, ancak yapılan hukuki, finansal ve teknik değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin tarafımıza uygun olmadığı kanaatine varılmıştır." denildi.

Parades ve Rashica da Galatasaray'a doğru

Cim-Bom’un transferdeki şovu devam ediyor. Son olarak Tete’yi alarak önemli bir hamle yapan sarı-kırmızılılarda sıranın Paredes ve Rashica’da olduğu belirtildi. 

Uzun süredir iki futbolcu için temaslarını sürdüren Cim-Bom’da sona yaklaşıldığı bildirildi. 8 numara için ilk tercih olan Paredes’in beklediği teklifleri alamayınca rotayı Galatasaray’a çevirdiği öğrenildi.

Galatasaray'dan Parades'e yeni teklif

29 yaşındaki oyuncu için PSG ile anlaşan sarı-kırmızılıların, Paredes’le mali şartlarda anlaşma sağlamak için yeni bir teklif hazırladığı belirtildi. 

Yıldız futbolcunun yumuşaması ile sürecin olumlu sonuçlanacağına dair beklentinin yükseldiği kaydedildi. Teknik Direktör Okan Buruk’un yeniden kadroda görmek istediği Rashica için de son aşamaya gelindiği bildirildi.

Senin için hazırladığımız haberler