GSB'de 245 personel görevden alındı!

20.07.2016 - 12:26 | Son Güncellenme: 20.07.2016 - 12:26

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından 245 personelin görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Bakan Kılıç, NTV'de katıldığı programda, FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Kılıç, "2 bin 100 kişiyi daha önce zaten görevden almıştık. Bugün itibarıyla da 245 kişi görevden uzaklaştırıldı." dedi.

Görevden daha önce alınan üst kademe yöneticiler hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını hatırlatan Bakan Kılıç, "Tabi bu, burada bitecek bir şey değil. Bahsettiğimiz, bizim bağlı kurum kuruluşlarımız içerisindeki memur kadrosundan. Daha önce alınan üst kademe yöneticileri hakkında gerekli işlemler yapılmıştı. Bugün itibarıyla da 245 kişi açığa alınmış durumda." diye konuştu.

Bakanlığa bağlı kredi yurtlar kurumunun kapasitesinin 280 binden 525 bine çıktığına dikkati çeken Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu örgütün kullanmış olduğu, işletmiş olduğu, yakını olan, her neyse, bunlarla iş birliği içerisinde olan evlere, yurtlara gitmemeleri konusunda öğrencilerimizi uyarmıştık. İşte burada onların oralara gitmemeleri için yaptığımız bu hamlenin ne kadar doğru olduğunu bir kere daha gördük. Bir yandan tasfiye bir yandan da bu noktadaki çalışmalara hiçbir şekilde geri durmayarak en hızlı şekilde devam edeceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler