Pep Guardiola: Bu yıl 2 Ballon d'Or vermeliler!

İsa Kethüda
29.10.2023 - 22:55 | Son Güncellenme: 29.10.2023 - 22:58

Pep Guardiola, takımı Manchester City'nin Manchester United'ı 3-0 yendiği maçın ardından Erling Haaland ve Lionel Messi hakkında açıklamalarda bulundu.

Pep Guardiola: Bu yıl 2 Ballon d'Or vermeliler!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Manchester City'nin, Manchester United'ı 3-0 yenmesinin ardından kameraların karşısına geçen Pep Guardiola, Erling Haaland ve Lionel Messi arasındaki Ballon d'Or yarışını yorumladı. Haaland'ın olağanüstü bir sezon geçirdiğini dile getiren Guardiola, Messi'nin de Dünya Kupası'nı kazandığına dikkat çekti.

Bu yıl 2 Ballon d'Or vermeliler

Ballon d'Or yarışını değerlendiren Guardiola, "Eğer Ballon d'Or'u Messi kazanırsa, Dünya Kupası nedeniyle adil bir ödül olacak. Eğer Haaland kazanırsa, geçirdiği olağanüstü sezon açısından adil bir durum olacak. Bu yıl iki ödül vermeliler. İkisi de kazanmayı hak ediyor." ifadelerinde bulundu.

Haaland'dan 3 kupalı sezon

Geçen sezon Borussia Dortmund'dan, Manchester City'ye transfer olan Erling Haaland rüya gibi bir sezon geçirdi. 53 maçta 52 gol atan Haaland, Premier Lig, Şampiyonlar Ligi ve İngiltere Kupası'nı kazandı. Yeni sezona da önce Süper Kupa şampiyonluğuyla başlayan Norveçli forvet, çıktığı 15 maçta da 13 gol atmayı başardı.

United maçını da boş geçmedi

Erling Haaland, son olarak Manchester derbisinde de ağları iki kere havalandırarak takımına galibiyeti getiren isimlerden biri olmayı başardı. 

Messi'nin rüyası gerçek oldu

Ballon d'Or'un bir diğer önemli adayı Liones Messi, 2023 yılında kariyerinin en çok beklenen rüyasını gerçeğe çevirdi. Arjantinli yıldız, ülkesiyle Katar'da gerçekleşen 2022 Dünya Kupası'nı kazandı ve kariyerinde eksik olan son parçayı da yerine koydu.

Dünya Kupası'nda rekorlar kırdı

Arjantin ile Dünya Kupası'nı kazanan Lionel Messi, birçok rekoru da tarihe gömdü. Messi, gösterdiği performansla turnuvanın her aşamasında gol atan ilk oyuncu rekorunu ve turnuvanın en çok forma giyen oyuncusu rekorunu kırmayı başardı.

Ballon d'Or ne zaman verilecek?

67. Ballon d'Or ödülü 30 Ekim Pazartesi günü Paris'te yapılacak tören ile sahibini bulacak. Ödülü Erling Haaland veya Lionel Messi'nin kazanması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler