Guardiola'dan Xavi yorumu! Barcelona'nın başına geçmek için hazır mı?

31.10.2021 - 10:21 | Son Güncellenme: 31.10.2021 - 10:29

Son dakika spor haberleri... Guardiola, Barcelona'nın yeni teknik direktörü olacağı öne sürülen Xavi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Guardiola'dan Xavi yorumu! Barcelona'nın başına geçmek için hazır mı?

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Manchester City Menajeri Pep Guardiola, Koeman'ın ayrılışının ardından Barcelona'nın teknik direktör adayları arasında yer alan Xavi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

'Pep veya Koeman olmanız fark etmez'

İlk olarak Koeman'ın ayrılığına değinen Guardiola, Koeman ile iyi bir arkadaş olduklarını da belirtti ve ''Ronald ve ben, teknik direktörlük kariyerimizin maçlarda alınan sonuçlara göre şekilleneceğini gayet iyi biliyoruz. İyi sonuçlar alamazsanız, Pep veya Koeman olmanız fark etmez; kimse görevine devam edemez. Koeman'a bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum'' dedi. 

'Xavi konusunda hiçbir şüphem yok'

Katalan temsilcisinin en güçlü teknik direktör adayı olarak gösterilen Katar temsilcisi El-Sadd'ı çalıştıran Xavi Hernandez'e büyük güven duyduğunu vurgulayan İspanyol teknik adam, "Barcelona'da neler olacağını bilmiyorum. Ama Xavi getirilirse, bu işe hazır olduğu konusunda hiçbir şüphem yok. Oyunu biliyor ve artık çok daha deneyimli. Barcelona'yı çalıştırmaya başladığım zaman, Xavi kadar deneyimim yoktu." ifadelerini kullandı.

'En doğru aday Xavi'

Ligde lider konumda bulunan El-Sadd'ın yenilmezlik serisini 34 maça çıkararak rekor kıran ve Katar temsilcisinde 7 kupa kazanan Xavi'nin teknik direktörlük konusunda büyük gelişmeler kaydettiğini vurgulayan Pep Guardiola, "Barcelona için en doğru adayın, Xavi olduğuna inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Guardiola 9 şampyonluk yaşadı

Futbolculuğu döneminde yıllarca kaptanlığını yaptığı Barcelona'yı 2008-2012 yılları arasında çalıştıran Guardiola, bu süreçte ikişer kez UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve İspanya Kral Kupası, üçer kez lig ve İspanya Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştı.

Xavi, 2019'dan bu yana El-Saad'da

Futbola Barcelona altyapısında başlayan ve 1998-2015 yılları arasında 17 yıl Katalan ekibinde forma giyen Xavi ise kariyerini El-Saad'da sürdürmüş ve 2019'da aynı takımda teknik direktörlük görevine getirilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler