Guardiola'nın anlayamadığı olay

06.07.2020 - 10:52 | Son Güncellenme: 06.07.2020 - 10:52

Manchester City ekibini çalıştıran Pep Guardiola, çok fazla maç kaybettiklerine vurgu yaptı. Guardiola, bazı mağlubiyetlerin sebebini anlayamadığını dile getirdi.

Manchester City, 33. hafta mücadelesinde dün deplasmanda Southampton'a 1-0 mağlup olurken, İspanyol teknik adam Guardiola'nın bir sezonda aldığı mağlubiyet sayısı ilk kez 9'a çıktı. City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, bu sezon aldıkları mağlubiyetleri anlamakta zorlandığını söyledi.

Guardiola: ”Çok fazla maç kaybettik”

Takımının bu sezonki performansını değerlendiren 49 yaşındaki Guardiola, "Gol atamayan bir takımız diyemem, bu alanda zirvedeyiz. Çok sayıda gol fırsatı yakalıyoruz. Bizden az gol yiyen birkaç takım var fakat çok fazla maç kaybettik." ifadelerini kullandı.

“Sebebini bulmak zor”

Aynı kadroyla şampiyonluğu yakaladıklarını ve bunu tekrarlayabileceklerini belirten deneyimli teknik adam, "Benim için de bu mağlubiyetlerin sebebini bulmak zor ama ısrarcı olmak ve maçları konuşmak zorundasınız. Daha iyi oynayarak, daha çok gol atarak, daha az gol yiyerek hedefimize ulaşabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

City’de Guardiola dönemi

Guardiola, Manchester City'deki ilk sezonu olan 2016-17'yi 6 yenilgiyle kapatırken, Bayern Münih ve Barcelona döneminde ise mağlubiyet sayısı bir sezonda en fazla 5 olmuştu.

Chelsea'nin şampiyonluğa ulaştığı 2016-17 sezonunda 15 puan farkla ikinciliği elde eden Guardiola yönetimindeki Manchester ekibi, bitime 5 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Liverpool'un 23 puan gerisinde yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler