A Milli Kadın Voleybol Takımı ile Yollarını Ayıran Giovanni Guidetti'den Açıklama

Akın Ungan
18.11.2022 - 21:24 | Son Güncellenme: 18.11.2022 - 21:36

A Milli Kadın Voleybol Takımı ile yollarını ayıran başantrenör Giovanni Guidetti, ayrılık sonrası ilk kez açıklama yaptı. Filenin Sultanları'na veda etti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı ile Yollarını Ayıran Giovanni Guidetti'den Açıklama

AJANSSPOR HABER

2017'de başladığı A Milli Kadın Voleybol Takımı ile olan birlikteliği bugün son bulan başantrenör Giovanni Guidetti, Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF) ayrılığı duyurmasının ardından ilk kez açıklama yaptı. Filenin Sultanları'na sayısız başarı kazandıran İtalyan çalıştırıcı, federasyon yetkilileri, Türk halkı ve Filenin Sultanları'na teşekkür etti.

"Türkiye bana sahip olduğum en değerli şeyleri verdi"

Giovanni Guidetti, "Türkiye bana sahip olduğum en değerli şeyleri verdi. Eşimi bu ülkede tanıdım, kızım bu ülkede dünyaya geldi. Bu ülke bana saha içinde bir kariyer, saha dışında çok mutlu bir hayat hediye etti. Her gün 'Bu güzel ülkeye neler verebilirim?' diye düşündüm." diyerek açıklamasına başladı.

"Hep birlikte yaptık bunu"

Guidetti, "2017 yılında yolum Filenin Sultanları ile kesişti. 3 Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazandık, Milletler Ligi’nde üç kez madalya kürsüsüne çıktık, Olimpiyat Oyunları’na katıldık ve 5. sırayı elde ettik. Hep birlikte yaptık bunu. Hep birlikte Türkiye’yi dünya sıralamasında 15 numaradan 7 numaraya taşıdık. Bu ülkenin bana yaşattığı her güzel duyguya saha içinde en iyisini yapmaya çalışarak karşılık vermek istedim." ifadelerini kullandı.

"Herkese çok teşekkür ediyorum"

İtalyan başantrenör, "Beş yıllık süre boyunca birlikte ter döktüğümüz tüm sporculara, milli takıma emek veren tüm profesyonellere, Voleybol Federasyonu'nun değerli yöneticilerine, maçlarımıza gelen taraftarlara, bizi takip eden basın mensuplarına ve adını unuttuğum herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Giovanni Guidetti dönemi resmen sona erdi
Habere Git

"Bu ülkenin güçlü kadınlarının her zaman en iyisini yapacağını biliyorum"

Giovanni Guidetti son olarak, "Bundan sonra Filenin Sultanları'nı iyi bir taraftar olarak gururla takip edeceğim. Bu ülkenin güçlü kadınlarının her zaman en iyisini yapacağını biliyorum. Hepinize çok teşekkür ederim." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler