Guidetti: ''Gizem Örge konusunda ise Daniele Santarelli ile görüştük'' 

Orhan Gülek
30.11.2023 - 19:41 | Son Güncellenme: 30.11.2023 - 19:45

A Milli Takım Kadın Voleybol Takımı eski baş antrenörü Giovanni Guidetti, Gizem Örge hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar haberde...

Guidetti: ''Gizem Örge konusunda ise Daniele Santarelli ile görüştük'' 

AJANSSPOR - HABER

A Milli Takım Kadın Voleybol Takımı eski başantrenörü Giovanni Guidetti, YouTube'de konuk olduğu Socrates Dergi adlı programda Gizem Örge hakkında açıklamalarda bulundu.

Giovanni Guidetti: ''Seçimi yapan kişi başantrenördür''

Seçimi yapan kişinin baş antrenör olduğunu söyleyen Guidetti, '' Ekibimle ve oyuncularımla devamlı konuşuyorum. Kararları tek başıma almıyorum. Düşüncelerimi sürekli paylaşıyorum. Ancak sonrasında karar verdim, bana bu yüzden para veriyorlar. Seçimi yapan kişi baş antrenördür. Tabii ki tercihler her zaman eleştirilir. Herhangi bir tercihle aynı fikirde olmayabilirsiniz. Ben bile doğru tercih mi yapmışım bilemiyorum. Kazanmaktan veya kaybetmekten bağımsız söylüyorum. Bir oyucuyu tercih edip kazanırsın veya belki başka bir oyucuyu oynatsam daha iyi bir galibiyet elde edebilirim. Kim bilir belkide kaybederim.'' ifadelerini kullandı.

''Gizem'de iyiydi, Simge'de iyiydi''

Gizem ve Simge'nin iyi oyuncular olduğunu dile getiren Giovanni Guidetti, ''Gizem Örge konusunda ise Daniele Santarelli ile bir görüşmemiz oldu. O da Milli Takımın başına geçmemişti. Bana Sırbistan'da çalışmak ile ilgili fikirlerini sundu. Ben ise Türkiye ile fikirlerimi ilettim. Bu konuşma esnasında Gizem Örge'yi izlemesini söyledim. Son iki senede Fenerbahçe ile 25 karşılaşma oynadım. Gizem'de iyiydi, Simge'de iyiydi.'' ifadelerini kulandı.

İlgini Çekebilir
Mumcu’dan Gizem Örge itirafı: Milli takım kampına çağırdık, uçağı kaçırdı
Habere Git

''Ben, o dönem Simge'yi tercih ettim''

O dönem Simge'yi tercih ettiğini söyleyen koç Guidetti, ''Türkiye'de çok iyi liberolar çıktı. Nedeni ise hiçbir kulüp yabancı libero ile oynamadı. Galatasaray, VakıfBank, Fenerbahçe hepsi Türk libero ile oynadı. Diğer mevkilerde yabancı oyuncu fazlalığı vardı. O yüzden Türk liberolar gelişti. Çünkü Dünya'nın en iyi hücumlarını karşılayıp, dünyanın en iyi hücumlarını savunuyorlardı. Gizem iyi bir libero ama alttan gelen bir çok oyuncu var. Ben ise o dönem Simge'yi tercih ettim.'' dedi.

''Her iki tarafta madalyalar kazandı''

Her iki tarafında madalyalar kazandığını söyleyen A Milli Takım eski Teknik Direktörü Giovanni Guidetti, ''Gizem, ayrıldıktan sonra Vakıfbank nasıl bir sürü madalya kazandıysa, Türkiye Milli Takımı'da Gizem ile madalyalar kazandı.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler