Gülnaz Büşranur Coşkun: Bizden bir olimpiyat çalındı…

17.08.2024 - 12:04 | Son Güncellenme: 17.08.2024 - 12:14

Milli okçu Gülnaz Büşranur Coşkun yeni yaptığı bir paylaşımda Paris 2024 Olimpiyat Oyunları hakkındaki sözleri ile dikkat çekti. İşte detaylar...

Gülnaz Büşranur Coşkun: Bizden bir olimpiyat çalındı…

AJANSSPOR - HABER

Okçu Gülnaz Büşranur Coşkun yeni açıklamalarında Paris 2024'e gidememesinin nedeninin 21 yaşın üstünde olması olduğunu belirtti. Coşkun paylaşımında kendisi ve Yasemin Anagöz'den bir olimpiyat çalındığını söyledi.

Anagöz ve Coşkun'dan olimpiyat mektubu

Barış Pehlivan, Cumhuriyet Arka Bahçe'de Yasemin Anagöz ve Gülnaz Büşranur Coşkun'un bir mektubuna yer verdi. Mektupta ise şu ifadeler yer alıyordu: "Biz, Yasemin Anagöz ve Gülnaz Büşranur Coşkun. 2013’ten beri hem gençler hem büyükler kategorilerinde okçuluk milli takımını temsil ettik. Tüm bu spor kariyerimiz boyunca hem bireysel hem de takım halinde aldığımız başarılar Türkiye tarihindeki ilk başarılar oldu. Son 20 yılda büyükler kategorisinde Avrupa şampiyonluğu kazanabilen tek sporcularız. Geçen yıl, olimpiyat senesinde, sezon başında ilk 8’e giren kadronun milli takıma alınacağı söylendi."

Okçuların mektubu şu ifadelerle devam etti: "Ancak senenin son yarışmasından bir gün önce apar topar yeni bir kural açıklandı. Ve sadece ‘kadınlar’ kategorisinde 21 yaşından büyük sporcuların ilk 5’te yer almadığı takdirde takıma alınmayacağı belirtildi. Zaten ilk 5 sırada bulunan sporcular teknik heyet tarafından başarıya bakmaksızın ek puan verilerek seçildi. Biz de bu yüzden 6. ve 7. sırada kalmış olduk. Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bu yaş kuralı, hem olimpiyat ruhuna ters hem de okçuluk gibi 50 yaşında bile yüksek performans gösterilen bir sporun doğasına aykırı. Destekledikleri sporcuların bizi sahada yenmeleri mümkün olmadığı için bizi seçmelere dahi almamak adına bu kuralı çıkardılar. Olimpiyatlara takım halinde (3 kadın sporcu) gidebilecekken, bizi ekarte edip Okçular Vakfı’ndan tek bir sporcunun gitmesini tercih ettiler."

"Bizden bir olimpiyat çalındı"

Barış Pehlivan'ın X üzerinden mektup hakkındaki paylaşımını alıntılayan milli okçu Gülnaz Büşranur Coşkun şunları söyledi: "23 yaşındayken Avrupa Şampiyonu oldum ve yaşım 24’e geldiğinde, 21’den büyük olduğum için milli takıma alınmadım. 10 yıllık emeğim, emeklerimiz, 10 yıldır bize yapılan yatırımlar bir çırpıda kenara atıldı. Bizden bir olimpiyat çalındı…"

İlgini Çekebilir
Olimpiyat podyumundan mutfağa
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler