Günay Güvenç: "Yedek olarak Beşiktaş'ta kalırdım ama..."

12.11.2020 - 15:11 | Son Güncellenme: 12.11.2020 - 15:18

Son dakika haberleri... Gaziantep FK kalecisi Günay Güvenç, Beşiktaş'a transfer durumuyla ilgili Radyospor'a özel açıklamalar yaptı. Peki Günay Güvenç Beşiktaş ile ilgili neler söyledi? İşte detaylar...

Günay Güvenç: "Yedek olarak Beşiktaş'ta kalırdım ama..."

Gaziantap FK'nın kaptanı ve kalecisi Günay Güvenç, Beşiktaş ve olası transferiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Günay, "Beşiktaş bugünlere gelmemde en büyük paya sahip Beşiktaş'tır. Üç güzel sene geçirdim Beşiktaş'ta. Sahada rakip olunca tam olarak profesyonelce bakıyorum" dedi.  

"Oynamam gerektiğini düşündüğüm için ayrıldım"

Tecrübeli kaleci Beşiktaş'tan ayrılış sürecine de değinerek, "Slaven Bilic, Beşiktaş'ta beni birinci kaleci yaptı. İkinci yarıdaki maçlarda oynadım. Sonra Şenol Güneş'in gelmesiyle tekrardan Tolga ağabey oynamaya başladı. Sezon sonunda, kulüple anlaşarak sözleşmemi feshettik; çünkü oynamam gerekiyordu. Ama sözleşmemi kağıt üstünde feshetsek de her zaman Beşiktaş'la ilişkilerim hep çok iyi oldu. Böyle de devam ediyor" şeklinde konuştu. 

Beşiktaş'a dönecek mi?

Kaleci arayışında olan Beşiktaş'a dönüp dönmeyeceği konusunda yorum yapmak istemediğini belirten Günay, "Gaziantep'te 2 buçuk yılı bitirdik. Ben başarıyla oynayacağıma inanmasaydım, yedek olarak Beşiktaş'ta kalırdım. Geçmişte bazı transfer teklifleri geldi; ama kulübümle konuştuk, kalmaya karar verdim. Sezon sonunda ne olur bilmiyorum; ama ben hep daha büyük adımlarla ileriye gitmeyi düşünüyorum. Şu anda ise sadece Gaziantep'te başarılı olmaya konsantre oldum" dedi.   

"İstatistiklerin kalecisi değilim"

Günay Güvenç, "Ben istatistiklere önem veren bir kaleci değilim. Alt sıralarda oynayan takımlarda kaleciye daha çok ihtiyaç duyuluyor. Onlara daha çok top geliyor. O bakımdan istatistiğe çok önem vermiyorum. Örneğin ligin en fazla gol yiyen kaleci olurken, takım çok pozisyon veriyorsa yediğinden daha fazla kurtarış yapıyorsun. Bu kalecinin gerçek performansı hakkında gerçek veri oluşturmaz" ifadelerini kullandı.

"Ersin Destanoğlu'nun yolu açık"

Gaziantep FK maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle eleştirilen Ersin Destanoğlu için de konuşan Günay Güvenç, "Şans faktörü kaleci için çok önemli. Ersin daha çok genç. Önünde oynayan dörtlüyle çok maç yapması lazım. Wellington çıktı, Montero girdi, sağ bekleri yeni. Mağlubiyeti Ersin'e yazmak çok yanlış. Duyduğum kadarıyla çok çalışıyor ve iyi kaleci. Bence yolu açık. Kötü bir gol yesen bile sonrasında çok iyi oynamak için mücadele etmelisin" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler