Günde 16 saat! Kenan Koçak gözünü Euro 2024'e dikti

Cüneyt Muharremoğlu
26.10.2022 - 15:00 | Son Güncellenme: 26.10.2022 - 15:17

Son dakika spor haberi: A Milli Takım'da Stefan Kuntz'un ekibinde yer alan Kenan Koçak, yurt içinde ve yurt dışında birçok maçı takip etti ve raporlar sundu.

Günde 16 saat! Kenan Koçak gözünü Euro 2024'e dikti

AJANSSPOR HABER

Teknik direktörlük kariyerinde VfR Mannheim, Waldh, Mannheim, Sandhausen ve Hannover takımları yer alan Kenan Koçak, A Milli Takım'da Eylül 2021'de Alman teknik adam Stefan Kuntz'un ekibine dahil oldu. 

Kenan Koçak devamlı oyuncuları izliyor

Almanca konuşması ve futbolcularla sıcak diyaloglarıyla Kuntz ve oyuncular arasında adeta köprü görevini gören Koçak, yurt içinde ve yurt dışında birçok maçı izledi ve raporlar sundu. 

Ünlü teknik direktörlerle paylaşım

A Milli Takım Yardımcı antrenörü olarak takip ettiği maçları sosyal medya hesabı Instagram hesabından da paylaşan 41 yaşındaki teknik adam takipçilerinden ve futbolseverlerden övgü alıyor.

İlgini Çekebilir
Kenan Koçak, oyuncu arayışına çıktı! ''Çalışmalar sürecek''
Habere Git

4 farklı takımda çalıştı

2007'de futbolu bırakan Kenan Koçak; antrenörlüğe başladı ve genç yaşta Pro-Lisans belgesini almaya hak kazandı. Antrenörlük kariyerinde adım adım ilerleyen Koçak,  VfR Mannheim, Waldh. Mannheim, Sandhausen ve Hannover takımlarında görev aldı. 4 farklı takımda en az 2 yıl çalışan Kenan Koçak, bu ekiplerde; 1.97, 1.63, 1.21 ve 1.39 puan ortalamasını tutturdu ve geçer not aldı. 

Fenerbahçe'de listeye girdi

Fenerbahçe'de 2 sezon önce Erol Bulut'la yolların ayrılmasının ardından teknik direktör adayları arasında yer alan Kenan Koçak'ın sarı-lacivertli kulübe transferi son anda olmadı. Geçtiğimiz sezon yaz transfer döneminde Süper Lig'de takımı Alanyaspor'la da adı anılan Koçak'ın Akdeniz temsilcisine teknik direktörlük işi imza aşamasında gerçekleşmedi. 

Guardiola'ya gitti, Tuchel yakın dostu! 

Joachim Löw, Jurgeb Klop, Hansi Flick, Thomas Tuchel'le yakın dostluğu bulunan Kenan Koçak, Manchester City'nin antrenman metotlarını takip etti ve Pep Guardiola'yla çalışma fırsatı yakaladı. 

İlgini Çekebilir
Euro 2024’te kura şansı! İlk ikiye kalamazsak bir ihtimal daha var
Habere Git

Futbolcularla Kuntz arasında köprü görevinde

Stefan Kuntz'un birinci yardımcısı Kenan Koçak, sadece maçları izlemiyor aynı zamanda futbolcularla iletişim kurarak futbol konusunda gözlem ve tecrübelerini aktarıyor. Hem Almanca hem de Türkçeyi çok iyi konuşan Kenan Koçak, deyim yerindeyse Kuntz ile takım arasında köprü oluyor. 

Günde 16 saat çalışıyor

Riva'da adeta üs kurarak günde ortalama 16 saat çalışan, kamplarda futbolcular ile bir arkadaş gibi sohbet de eden Kenan Koçak takımda herkes tarafından seviliyor.

Hazırlıklar Euro 2024 için

Koçak şu an tüm hazırlığını Euro 2024 elemeleri üzerine yapıyor. Hırvatistan,  Galler, Ermenistan ve Letonya maçları için çalışmalarını sürdüren Koçak, rakipleri Radyospor'da katıldığı bir programda değerlendirmişti. 

"Grup sadece Hırvatistan'dan oluşmuyor"

Kocak şunları söylemişti: "Çağdaş futbolda iyi grup veya kötü grup diye bir durum kalmadı. Rakiplerden çok kendimize bakmamızın ve iyi bir futbol ortaya koymamızın önemli olduğunu düşünüyorum.Takımımız çok değerli ve karakterli oyunculardan oluşuyor, başarılı olacağımıza inanıyorum. Tabii ki favori olmaktan ziyade Hırvatistan kendini daha çok ispatlamış bir takım. Ama grup sadece Hırvatistan’dan oluşmuyor. Tüm rakiplerle olan mücadelelerimiz önemli. Kendi oyunumuzu oynayıp kazanmalıyız. Türkiye’nin hedefi her zaman birinciliktir."

Senin için hazırladığımız haberler