Ferhat Gündoğdu gitti işte yeni MHK Başkanı

Feride Kara
17.04.2022 - 16:06 | Son Güncellenme: 17.04.2022 - 20:10

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun istifa kararının almasından sonra yeni MHK Başkanı'nın kim olacağı merak edilirken Ajansspor'un bilgisine göre Sabri Çelik.

Ferhat Gündoğdu gitti işte yeni MHK Başkanı

AJANSSPOR HABER

Merkez Hakem Kurul (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun istifa kararının almasından sonra yeni MHK Başkanı'nın kim olacağı merak edildi. Ajansspor'un elde ettiği bilgiye göre yeni MHK Başkanı Sabri Çelik olacak.

Üçüncü kez koltuğa oturacak

Çelik böylece üçüncü kez MHK koltuğuna oturacak. Çelik, ilk olarak 2004-2005 arasında MHK Başkanı olmuştu. Çelik, 2019 yılında da yaklaşık 5 ay bu görevi üstlenmişti. Çelik ayrıca, Bülent Yavuz ve Hilmi Ok başkanlığındaki MHK'larda da üye olarak görev almıştı.

TFF'den resmi açıklama

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Ferhat Gündoğdu, MHK üyeleri ile birlikte Başkanımız Sayın Servet Yardımcı'ya istifasını sunmuştur.
 
Sayın Dr. Ferhat Gündoğdu ve kurul üyelerine katkıları için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz    
 
Ayrıca Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkan ve üyeleri belirlenerek en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Kariyerli hakemlere düdük astırdı

Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus gibi hakemlerin de içinde bulunduğu toplam 13 hakem hakkında verilen ihraç kararında Ferhat Gündoğdu, büyük rol oynamıştı. MHK'nın önerdiği liste, TFF tarafından kabul edilmiş ve listede bulunan hakemlere düdük astırılmıştı.

Fenerbahçe ve Başakşehir istifa istemişti

Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in görevi bırakmasına rağmen MHK'nın görevine devam ettiğini vurgulayan bir açıklama yayınlamış ve verilen yanlış kararların ardından MHK'yı istifaya davet etmişti.

Ferhat Gündoğdu kimdir?

Ferhat Gündoğdu, 1987-1991 yılları arasında Kara Harp Okulu'nda işletme ve yönetim alanında lisans eğitimi almıştır.

2002-2004 yılları arasında Ankara Üniversitesi'nde spor yönetimi ve 2005-2007 yılları arasında Atatürk Üniversitesi'nde işletme ve yönetim alanında lisans üstü eğitimleri alırken sonrasında ise 2014'te Ankara Üniversitesi'nde spor yönetimi alanında doktora almıştır. Ferhat Gündoğdu, 2019'da Sabri Çelik başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu'nda üye olarak görev yapmıştı.

19 Ekim 2021'de ise Metin Tokat'ın istifası sonrası Merkez Hakem Kurulu üyesi olarak atanmıştı. Ferhat Gündoğdu, TFF bünyesinde MHK Eğitimden Sorumlu üyesi olarak görev almıştı.

Lokman Hekim Üniversitesi'nde spor yöneticiliği alanında akademik görevlerde bulunan Ferhat Gündoğdu, Türk Eğitim Derneği'nde de okul yatırımları ve planlama müdürü olarak görev yürütmektedir.

Sabri Çelik kimdir?

Sabri Çelik, 1959 yılında İstanbul'da doğmuştur. Uzun yıllar 1. ligde hakemlik görevi yapmasının ardından yaşı dolayısıyla aktif hakemlik görevini bıraktı. Asıl mesleği öğretmenliktir. Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür. Birçok kez de UEFA adına maçlarda gözlemcilik yapmıştır.

Sabri Çelik, son olarak 11 Aralık 2018 günü oynanan Galatasaray-Porto U20 müsabakasında gözlemci olarak yer almıştı. Yusuf Namoğlu'nun 13 Şubat 2019 tarihindeki istifasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Yıldırım Demirören tarafından Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı (MHK) görevine Sabri Çelik getirildi. 4 Temmuz 2019 tarihinde Nihat Özdemir başkanlığında toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu başkanı olarak Zekeriya Alp'i görevlendirdiğini açıklamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler