Ferhat Gündoğdu MHK’sı teamülleri yine yerle bir etti

07.04.2022 - 13:41 | Son Güncellenme: 07.04.2022 - 16:04

Tartışmaların odağındaki MHK, dev derbiye geçen hafta Kayserispor-Fenerbahçe maçını yöneten Atilla Karaoğlan'ı atayarak yeni bir tartışma başlattı. İşte detaylar...

Ferhat Gündoğdu MHK’sı teamülleri yine yerle bir etti

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Süper Lig’in 32. Haftasında oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisine TFF Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan atama yine çok tartışma yaratacak cinsten. 

F.Bahçe'nin maçına iki hafta üst üste aynı hakem atandı

8 Mart hakem operasyonu sonrasında bir türlü gündemden düşmeyen Ferhat Gündoğdu’nun başkanlığını yaptığı MHK, dev derbiye geçen hafta Kayserispor-Fenerbahçe karşılaşmasını yöneten Atilla Karaoğlan’ı atayarak teamülleri bir kez daha alt üst etti.

Atamanın örneği yok

Hakemlikte teamüllere göre bir hakem maçını yönettiği takımın ertesi hafta oynadığı karşılaşmaya verilmiyor. Süper Lig tarihine bakıldığında ise büyük bir takımın maçını yönetip ertesi hafta derbiye atanan hakem örneği görmek mümkün değil.

İlgini Çekebilir
FIFA hakemi böyleyse vah 6719 hakemin haline!
Habere Git

İstisnaya da uymuyor

Bu durumun tek istisnası ise hakemi bir daha takımlarının maçında görmek istemediklerini beyan eden kulüplerin maçlarına aynı hakemin bilinçli olarak atanması. Bunu geçen yıl Sedrar Tatlı döneminde Beşiktaş’ın üst üste iki maçında görmüştük.

Halil Umut Meler neden atanmadı?

Peki şu anda UEFA elit hakem kategorisinde maç yöneten Halil Umut Meler derbiye neden atanmadı? Meler’in ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı yönetmiş olması bir argüman değil. Çünkü bu durumun sayısız örnekleri mevcut. Hatta bu konuda rekor şu anda televizyon yorumculuğu yapan eski hakem Bülent Yıldırım’da. Yıldırım, Zekeriya Alp döneminde MHK tarafından 200 gün içinde biri Süper Kupa ikisi lig maçı olmak üzere üst üste üç Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yönetmişti.

Halil Umut Meler’in bu akşam UEFA Konferans Ligi’nde Feyenoord-Slavia Prag maçını yönetecek olmasını da bir sebep olarak görmek mümkün değil. Çünkü Meler derbi ile aynı günde hem de saat 16:00’da oynanacak olan Sivasspor-Başakşehir maçına atandı. Yani Hollanda’dan İstanbul’a döndükten hemen sonra Sivas yolculuğuna çıkacak.

Senin için hazırladığımız haberler