Güneş: ''Avantajı kaybettik! Bunu hak etmedik''

05.11.2015 - 20:31 | Son Güncellenme: 05.11.2015 - 21:59

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, L.Moskova maçı sonrasında 1-1'lik sonucu değil kaznamayı hak ettiklerini söylerken, avantajı yitirdiklerini söyledi ancak başaracaklarını kaydetti..

Şenol Güneş'in canlı yayındaki açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şöyle;

"Kolay maç yok oyun üstünlüğü bizdeydi, aktif olmaya gol atmaya çalışırken, onları da oynatmamak da istedik, kontraya hızlı çıkan bir takımdı çünkü. Oyun üstünlüğümüz iyiydi ama bu sonuca varamadık. 1-0'da kazanabilirdik, 2-1 de bitebilirdi, 2-1 yenilebilirdik de. Ama oyunun karşlığı bu olmamalıydı. Kazanmayı hak ettiğimiz bir maçtı ama daha dikkatli olmalıydık". 

"İlk 10 dakikada top kayıplarımız oldu, Gökhan Olcay'la topu iyi kullanma sıkıntısı vardı. Golden sonra rakibin sızmasına izin verdik, gol için demiyorum ama rakibin bu kadar boş olması şut şansı bulması üst seviye takımlar için sorundur. Sonrasında da şanslar verdik. Avantajı kaybettik, yenmeliydik. Savunma yaparak çıkacaklardı izin verdik, yine de oyuncularım ellerinden geleni gösterdiler, 3 puanı hak ettik. Daha çok pozisyon bulabilirdik yapamadık, kolay toplar kaybettik, rakibin atak şansı da bizden kaynakladı. 

Kazansak avantaj sağlardık, İskenderbey'le oynayıp bitirebilirdik, şimdi kalan 2 maçı kazanabiliriz, işimiz zor da olsa kazanabiliriz. Kazanmayı isteyen takım olarak bunu yapacağız. Üzülüp hayıflanmaya gerek yok çalışıp eksikleri tamamlayacağız".

"Konuşmak yorumcuların işi, bizim işimiz çalışmak. Girenler de iyiydi, Olcay da kötü değildi hareketliydi ama golleri atamadı, Ricardo daha az pozisyona girdi ama attı, o zaman Ricardo iyi Olcay kötü denmesi bize özgü çağ dışı bir düşünce. Oyuncu iyi oynar kötü oynar bunları söylemek yorumcuların işi, bizi bunlara ortak etmeyin. Biz işimizi yapıyoruz. Gökhan iyi işler yaptı, Mario, Cenk, Oğuzhan, Sosa gayret gösterdi.. Topu iyi kulanmalıyız, o akıcılık eksikti, 10 dakikalık bölümde top kaybedip 50-60 metre geri geliyorsunuz bu da sizi yorar. Kenardan çok denedik, ortalar daha iyi olabilirdi, en az etkili ortada gol attık. Her yoruma saygımız var" 

Basın Toplantısı
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi'nde Rusya'nın Lokomotiv Moskova ekibiyle 1-1 berabere kalarak, gruptan çıkma yolunda önemli bir avantajı yitirdiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Güneş, kazanmak için sahaya çıktıklarını belirterek, "Kazanmak için oyun üstünlüğümüz vardı. Maçın tamamına baktığımızda oyun üstünlüğümüz skor üstünlüğüne yansımadı. Daha fazla pozisyona girebilirdik. İlk 10 dakika, isteğimize rağmen topu iyi kullanamadık. Top kayıplarımız vardı. Onun dışında tamamen iyiydik. Top kayıplarımızdan kaynaklanan rakibin çıktığı pozisyonlar oldu. Bütün bu emeklerin karşılığı baktığınızda, kazanmamız gerekiyordu" diye konuştu.

Maçın son dakikalarında iki takımın gol atma fırsatı yakaladığını anlatan Güneş, şunları kaydetti:
"Öyle bir maçtı ki son dakika golüyle 2-1 olabilirdi. Sonraki atakta mağlup da olabilirdik. Sonuçta galibiyet ve mağlubiyet gelgiti oldu ama onlar için kolay bir beraberlik oldu. Bütün oyuncular ellerinden gelen gayreti gösterdi. Seyirci de destek oldu. Kaybettiğimiz iki puan için üzgünüz. Çok büyük bir avantaj kaybettik. Bugün kazansaydık belki diğer maçtaki galibiyetle turu garantileyebilirdik. Şimdi iki maçı kazanmakla aynı şansımız devam edecek. Zoru başaran bir takımız. Tekrar zoru başarırız diye düşünüyorum."

Siyah-beyazlı futbolcuların oyun ciddiyeti ve kazanma arzularında bir sorun olmadığını dile getiren tecrübeli teknik direktör, "Oyun başında da hata oldu, golden sonra da oldu. Bunlar olağan şeyler. Ancak 1-0'dan sonra basit gol yediğimiz gerçek. 5-6 oyuncumuz varken gol yedik. O sıkıntımız devam ediyor. Bunların fazla olması doğru değil" ifadelerini kullandı.

"İki maçı da kazanacak gücümüz var"
Şenol Güneş, grupta kalan iki maçı da kazanabilecek güce sahip olduklarını söyledi.

Maçın düşündükleri gibi geliştiğini vurgulayan tecrübeli teknik direktör, şöyle konuştu:
"Bizim için sorun golden sonra yediğimiz gol. Orta sahayı daha dinamik tutmak istememize rağmen, sayısal fazlalığımıza rağmen rakip gol attı. Golü bulduktan sonra biraz daha geri çekildi. Bu sefer hücumlarda birçok ortamız ve ataklarımız istediğimiz gibi gelişmedi. Sadece Ersan'ın pozisyonu vardı. Onun dışında oyuncularla ilgili söylenecek olumsuz bir şey yok. Bu maç 2-1 bitseydi 'çok iyiydiniz' beraberlik olduğu için 'çok kötüsünüz' demek doğru değil. Önümüzdeki iki maçı da kazanabilecek gücümüz var. Bu maçı kazanıp, Skenderbeu'yu yenseydik çok rahatlayacaktık. Şimdi rakiplerimizi yenerek çıkmak istiyoruz."

UEFA Avrupa Ligi'nde maç maç düşünerek ilerlemeyi hedeflediklerini belirten Güneş, futbol adına kendilerini geliştirmeleri gerektiğini aktardı.

Bir basın mensubunun "Quaresma attığı gol attıktan sonra yedek kulübesine koştu ve sevincini sadece Günay Güvenç ile paylaştı. Bunu nasıl anlamlandırmalıyız?" şeklindeki sorusuna Güneş, "Bunun farklı bir anlamı yok. 'Birine gitti, diğerine gitmedi' şeklinde bakmak doğru değil. Öyle düşüncesi olan bir arkadaş da değil. Olumsuz bir şeyi yok. Belki Günay ile bir şey konuşmuştur. Bizim gündemimizde öyle bir şey yok, onun da gündeminde yok. Diğer oyuncular gibi görev verildiği zaman elinden geleni gayreti gösteriyor" diye yanıt verdi.

Senin için hazırladığımız haberler