Erdal Güneş Hakeme Son Dakika Kararını Sordu! "Fenerbahçe'ye Olsaydı Ne Yapardı?"

Akın Ungan
14.08.2023 - 00:39 | Son Güncellenme: 14.08.2023 - 00:51

Gaziantep FK, Süper Lig'de Fenerhaçe'ye 2-1 kaybetti. Maçtan sonra teknik direktör Erdal Güneş, hakem Abdulkadir Bitigen'in son dakikadaki kararını eleştirdi.

Erdal Güneş Hakeme Son Dakika Kararını Sordu! "Fenerbahçe'ye Olsaydı Ne Yapardı?"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'de 2023/24 sezonu başladı. İlk haftada depremzede kulüp Gaziantep FK, Fenerbahçe'ye konuk oldu. Zorlu mücadeleyi Gaziantep 2-1 kaybetti.

Tadic'in pozisyonu gündem oldu

Maçın son anlarında Dusan Tadic'in kendi ceza sahasında uzaklaştırmak istediği topun eline çarpması gündem oldu. Gaziantepli futbolcular penaltı beklerken hakem Abdulkadir Bitigen devam kararı verdi. Maçın ardından teknik direktör Erdal Güneş açıklama yaptı.

"İsteyeceğimiz en son şey eksik kalmaktı"

Erdal Güneş, "Maç tahmin ettiğimiz gibi başladı. Fenerbahçe'nin kendi sahasında ilk 15 dakika baskılı başlayacağını biliyorduk. Teori ile pratik birbirini tutmuyor. Şanssız goller yedik. Takibinde hiç istemediğimiz kırmızı kart... Onun da uyarısını yapmıştım. Burada isteyeceğimiz en son şey eksik kalmaktı" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Uzatmada penaltı tartışması! Karar doğru mu?
Habere Git

"Kırmızıdan sonra maç farklı bir hikayeye döndü"

Güneş, "Bu kırmızı karttan sonra maç çok farklı bir hikayeye döndü. Geri kalan 80 dakika eksik oynamak herkes için çok zordur. Oyuncularımı tebrik ediyorum, güzel bir duruş sergilediler. İkinci yarı devre arasında onlara verdiğimiz direktifleri yerine getirdiler" şeklinde konuştu.

"Panik yapan takım Fenerbahçe olacaktı"

Sözlerine devam eden Erdal Güneş, "Bu dakikadan sonra panik yapan takım Fenerbahçe olacaktı. Defans arkası koşularla ikinci golü arayacaktık. Tüm planlarımız iyi gitti aslında ama eksik olan goldü. İki tane penaltı, verilen kırmızı kart" açıklamasını yaptı.

"Maxim herkesten özür diledi"

Kırmızı kart gören Maxim'in özür dilediğini bildiren Güneş, "Kırmızı için bir şey demiyorum. Maxim gibi tecrübeli bir oyuncunun bu hatayı yapmaması gerekiyordu. Ama maçtan sonra soyunma odasında ne kadar üzgün olduğunu gördük. Herkesten tek tek özür diledi. Bizim için değerli bir oyuncu" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Kadıköy Dzeko'yu çok sevdi!
Habere Git

"Fenerbahçe'ye olsaydı hangi kararı verirdi?"

Maçın son anlarında tartışılan penaltı pozisyonu için Erdal Güneş, "Hakem hakkında çok konuşmak istemiyorum. Ama içimiz acıyor. Bizden daha çok faul yapan bir takımın 0 sarı kartla maçı bitirmesi ilginç. Kartla sonuçlanması gereken birçok pozisyon var ama hoca göstermedi. En son pozisyonu sorduğumda kuralın değşitiğini söyledi. Aynı şey Fenerbahçe'nin başına gelseydi hangi kararı verirdi çok merak ediyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler