Güneş: Galatasaraylılar'ın bir rahatsızlığı var

23.11.2020 - 23:35 | Son Güncellenme: 24.11.2020 - 08:14

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, yabancı futbolcu sınırlamasındaki fikirleri nedeniyle bazı Galatasaraylılar'ın trol hesaplarının saldırısına uğradığını söyledi. Güneş, yabancı sayısında yaptırım yapan kişi olmadığını belirterek, "Özellikle Galatasaraylı arkadaşların bir rahatsızlığı var. Bize saldıran troller var. Bu çok çirkin bir hadise" dedi.

Güneş: Galatasaraylılar'ın bir rahatsızlığı var

AJANSSPOR - DETAY HABER

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, medyanın spor müdürleriyle dün internet üzerinden yaptığı buluşmada gündemden düşmeyeyen 14 yabancı tartışmasına da değindi. Süper Lig'de 14 yabancı sayısının düşürülmesi konusunda daha önce görüşlerini dile getiren Güneş, fikir beyan ettiği için saldırıya uğradığını söyledi.

"Özellikle Galatasaraylılar'ın bir rahatsızlığı var"

Güneş, "Bazen soruyorlar, yabancı konusuyla ilgili. Özellikle Galatasaraylılar'ın bir rahatsızlığı var. Arkadaşlarımızın trolleri var; onların bazıları. Bu yabancı konusunda; yabancı konusunda yaptırım yapan kişi ben değilim. Fikrim sorulduğu zaman söylüyorum.

Ama beklentisi olanlar olabilir. O beklentileri korumak isteyen ve o anlayışla bize saldırmak isteyen troller var. Bu çok çirkin bir hadise. Ben orada yabancıyla ilgili fikirde, ekonomiyle ilgili, kulüp yapılarıyla ilgili tutmadığını söylüyorum. Zaten 14 tane yabancı ile devam ediliyor. Devam etsinler kardeşim! Benim geleceğimle ilgili değil, Türk futboluyla ilgili fikir bazında söylüyorum. Bu da onlardan bir tanesi. Ben o konulara girmiyorum. Hepsi speküle ediliyor. Yabancıyla oynadı, yabancı tercihi yapılıyor.. Hayır, ben üretimden yanayım. Oranın da dengeleri var. Konuşulacak bir konu tabii" dedi.

"Bizim olayımız bir grup oluşturmaya çalışmak"

Uzun vadeli planlamaya ihtiyaç olduğunu kaydeden Güneş, "Sadece yabancı yasağı değil. Yerli üretimi de dahil, bunun içerisinde. Bunlar başlı başına uzun vadeli bir olay. Bizim olayımız bir grup oluşturmaya çalışmak. 'Bizim kaleci sorunumuz yok' diyoruz. Niye? Uğur var, Altay var,  Gökhan var, Ersin var. Demek ki çıkartabiliyoruz ama  hâlâ bir sorun var diyoruz. Daha iyilerini; yani uluslarası yarışacak oyuncular çıkartmak.

Caner ve Gönül gibi yetiştiremiyoruz

Mesela sol bek ile ilgili bir ifade kullandım. Kardeşim bakıyorum geçmişte bizde sağ bekte Gökhan Gönül vardı solda Caner. Gerçekten de çok iyi oyuncular.  Bu mevkide böyle oyuncular yetiştiremiyoruz. Bu aynı şekilde santrfor için de olabilir, orta saha içinde olabilir. Bu sıkıntı.. Bir mesajdır yani.." diye konuştu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler