Şenol Güneş transfer edilmesini istediği oyuncuyu açıkladı

Feride Kara
25.11.2022 - 15:12 | Son Güncellenme: 25.11.2022 - 16:28

2022 Dünya Kupası için Spor Toto Süper Lig'e verilen aranın ardından çalışmalara başlayan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş transfer edilmesini istediği oyuncuyu açıkladı

2022 Dünya Kupası için Spor Toto Süper Lig'e verilen aranın ardından çalışmalara başlayan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş açıklamalarda bulundu.

Konuşup tartışmak susmaktan daha iyidir

Şenol Güneş "Konuşup tartışmak susmaktan daha iyidir her zaman. Bu toplantıyı o yüzden yapıyorum. Antalya'ya gittiğimizde de bu toplantıları yapacağız. Oyuncu grubumu onlarla birlikte çalıştıkça daha iyi tanıyorum. 4 tane milli takımda olan oyuncumuz var. En azından grup maçlarında bizimle olmayacaklar. Dünya Kupası'nda mücadele eden oyuncularımıza başarılar diliyorum.

Gruplaşmaya hiçbir şekilde tahammülümüz yok

Yetkilerimiz ve sorumluluklarımız belli. Burada bir aile ortamı oluşturmaya çalıştırıyoruz. Burada iş dışında herkes aynı yetki ve sorumluluklara sahip. Gruplaşmaya hiçbir şekilde tahammülümüz yok ve buna asla izin vermeyeceğiz. Gruplaşma yapmaya çalışan bir kişi bile olsa o kişi burada olmayacaktır. Burada takım olgusunu oluşturmak için bazı kavramları zihinlere iyice yerleştirmek lazım. Başkan bu konuda bize görev verdi. Biz de oyunculara görev vereceğiz."

Kaçmanın kimseye bir yararı yok, üstüne gideceğiz

Burada doğruları yapacağız. Benim keyfim için değil takımın başarısı için oynayacağız. Ama oynadığımız oyundan herkes keyif alacak. Adaletli, özgür, yaratıcı ve disiplinli bir takım havası yaratmak istiyoruz. Takım bazı anlarda kırılganlık yaşadı. Bunu kendi dönemimde de hissettim. Bazı oyuncular sorumluluk almaktan kaçındı. Oysa kaçmanın kimseye bir yararı yok, üstüne gideceğiz ve pes etmeyeceğiz.

Gereksiz yükleme yaparak onları yıpratmak istemiyoruz

Kazanmak veya kaybetmek duygusundan çok işini iyi yapma duygusunu işlemeye çalışıyoruz. Takımda kuvvet olarak bir güç sıkıntısı var. Bunu antrenmanlarda gözlemledim. Kampta bu sorunu gidermeye çalışacağız. İlk defa Dünya Kupası sebebiyle liglere ara verildi. Bu sadece takımlar için değil taraftarlar için de geçerli. Turnuva yaz aylarında olunca başka bir dünya ve hazırlık süreci yapıldı. Böyle bir karar alındıysa uymak zorundayız. Şu an takımımız devre arası gibi bir dönem geçiriyor. Bu yüzden tespitleri iyi yapmak zorundayız. Gereksiz yükleme yaparak onları yıpratmak istemiyoruz. Kuvvet ve dayanıklılık altyapısı oluşturursak güzel işler yapacağımızı düşünüyoruz.

Brezilya gibi oynamak istiyoruz

Bu arayı hem oyuncularım hem kendim için bir fırsat olarak görüyorum. Her gün antrenmanda konuşuyoruz ve bu ilişkilerimizi iyileştiriyor. Taktik konuda da değişiklik yapacağız ve bunu siz de göreceğiz. Topa sahip olan, takım oyunu oynayan bir takım yaratacağız. Nasıl bir futbol istiyorsun diye sorarsanız size şu cevabı verebilirim: Dünkü Brezilya gibi oynamak istiyoruz.

Onur Bulut'un burda olmasını isterim

Elimizde Rosier gibi oyuncu varken sağ bek almayı normalde düşünmem. Şu anda bir dalgalanma yaşıyor. Onur Bulut iyi bir bek. Burada olmasını her zaman isterim. Beşiktaş'a ilk geldiğimde defansımız tartışılıyordu fakat şampiyon olduk. Hiçbiri kötü oyuncu değildi. Bugünkü futbolcular da onlardan kötü futbolcular değil. Ondan sonra da çok büyük isimlere sahip oyuncular aldık. Ama oyuncuların isimleri kadar verimleri de önemli. O yüzden bugün takımı %100 eksik görmüyorum. O zaman tartışılan oyunculardan Beşiktaş çok güzel paralar kazandı.

Gomez ile Weghorst aynı oyuncular değil

Gomez ile Weghorst aynı oyuncular değil. Gomez daha hamleliydi ama Weghorst'un da başka özellikleri var. Weghorst, kazanma hırsı olan ve yeteneğini sonuna kadar kullanan bir oyuncu. Mevkileri farklı olsa da Gomez'i karakter açısından sadece Dele Alli ile kıyaslayabiliriz. Gomez'inde şu anki Alli gibi futbol kariyeri dibe vurmuştu. Alli'ye de bu örneği verdim. O bana 1 adım atarsa ona 3 adım atacağım. Bu haliyle tabii ki Dele Alli'yi tartışabiliriz. Gomez'de ilk geldiği zaman tartışılmıştı. Dele Alli'nin şöyle bir avantajı da var: Gomez'e göre daha genç. Çalışmayla çok değişeceğini düşünüyorum.
 
 
 
 
 

 

Her şey mükemmel olsa biz zaten burada olmazdık

Weghorst, Cenk, Muleka ve Redmond'un çalışma hırsından memnunum. Memnun olmadıklarım da var. Onlar da bir dalgalanma geçiriyorlar. Sakatlıkları var, duygu kırılmaları var. Bunlar da yaşanacak, her şey mükemmel olsa biz zaten burada olmazdık. Ben bütün camia memnun olsun diye buradayım. Burada olan oyuncu da aynı duygu ve düşünceyi taşımalı. Taşımıyorsa da sıkıntı var demektir ve burada yeri yoktur.
 
 
 
 
 
 
 

Valerien Ismael üzerinden yürütülmesini doğru bulmuyorum.

Sakatlık konusunda basında bazı yazılar çıktı. Yorumları da saygıyla karşılıyorum ama ben bu konunun Valerien Ismael üzerinden yürütülmesini doğru bulmuyorum. Ama ben de takımda kuvvetsizlik gördüm. Oyuncunun genel kuvveti olmadıktan sonra yapacağınız çabuk kuvvetli çalışmalar onu erken forma sokar ve erken düşürür. Oyuncu da bunu taşıyamadığı için sakatlanır. Ama bu tek başına bir sebep değildir. Bizim bazı oyuncularımız geç alındı ve orada oynamadığı için alındı. Fazla oynamayan oyuncu aldığınız zaman sakatlık tam hazır olmadığı için de gelebilir, kamp yüzünden de gelebilir
 
 
 
 
 
 
 

Ghezzal çok verimli ama ben sorunu başka bir yerde gördüm

Ghezzal iyi bir oyuncu ve iyi bir karakter. Takımda bu tarz oyuncuları arttırabilirsek her şey iyiye gider. Ghezzal bunu takım içinde iyi yapan bir oyuncu ve o yüzden kaptan oldu. Şubat başında bize katılacağını düşünüyoruz. Takımı onun oynadığı tarzda değil başka bir tarzda oynatabileceğimizi düşünüyorum. Ghezzal çok verimli ama ben sorunu başka bir yerde gördüm. Takım çok gol atıyor ve çok gol yiyor. Öncelikle bunu çözmek istiyoruz ama bunu sadece savunmaya yıkamayız. Oyun anlayışında bir değişiklikle bunu çözebiliriz. Bu kadar az pozisyondan bu kadar gol yiyen bir büyük takım olmaz. 
 
 
 

 

Şu anda bir oyuncu almayacağız

Benim seveceğim kadro takımı başarıya götürecek olan kadrodur. Hepsini severim o zaman. Şu anda bir oyuncu almayacağız. Onun için transfer konusunda konuşarak ne sizi ne de kendimi yormak istemiyorum. Devre arasına kadar oynayacağımız maçlarda oyuncuların performanslarına bakacağız ve ona göre davranacağız. Zamana oynamayı topla yapmak gerekiyor. Kendini yere atmak, taç atarken zaman geçirmek ilkel şeyler ve seyircileri rahatsız ediyor. Oyuncularıma toplarını oynamalarını ve zaman geçireceklerse bunu topla oynayarak yapmaları gerektiğini söylüyorum. Ama buna hakemin de izin vermesi gerekiyor. Sahaya çıkan herkes güzel futbol oynanması için gelmeli. Bunu yapmayan da dışarda kalmalı.

Cristiano Ronaldo'yu alamayız

Cristiano Ronaldo'yu alamayız. Brezilya'nın bu oyun tarzıyla finalde olmasını isterim. Finalde İngiltere-Brezilya oynasın isterim. Bana kalırsa değişiklikler devre arası yapılmalı. 3-5 fark etmez. Oyun esnasında ise sakatlık harici değişiklik yapılmamalı. Topun daha uzun süre oynanması lazım.
 
 
 
 
 

Dele Alli'ye de kendisini örnek verdim

Şu an çok bir şey yapmadık. Ama yapacağımızın işaretlerini verdik. Bunu oyuncular ve camia için yapıyoruz. Bizim umudumuz da gücümüz de var. Şampiyonluk yarışında geriden geliyoruz ama geriden gelen öne geçemez diye bir şey yok. Quaresma'nın 39 yaşındaki çalışma hırsı herkese örnektir. Dele Alli'ye de kendisini örnek verdim. Ama kendisinin oyuncu olarak buraya geri dönmesi mümkün değil. Buraya teknik direktör olarak geri dönebilir mi bunu bilemem. Ben bıraktığımda onun devam etmesini isterim. 

Atiba ve Saiss iyiydi

N'Koudou ve Weghorst, Dünya Kupası'nda pek oynamadı. Atiba ve Saiss iyiydi. Atiba zaten antrenmanlarda da iyi. Ama ne kadar devam edebilir bilmiyorum. İhtiyaç duyduğunda kullanabiliriz. Onun da burada antrenör olmasını isterim. Saiss, iyi bir oyuncu ve iyi bir karakter. Ama daha faydalı olabileceğini düşünüyorum. Takımın liderlerinden biri olmasına rağmen biraz sessiz olduğunu gördüm. Daha fazla konuşması lazım.
 
 
 
 
 
 
 

 

Josef hücumda etkili değil

Çok fazla uzun top oynamayı doğru bulmuyorum. Uzun top kullanılabilir ama oyunun geneline yayılmaması lazım. O yüzden orta saha bu işin dinamosu. Hem hücumu hem savunmayı yönetirler. Josef hücumda etkili değil. Gedson dribling'i iyi yapıyor, çok iyi ve çok çalışıyor ama ara pas ve şut konusunda bu yetenekleriniz az kullanıyor. Salih de şut olarak kullanıyor ama başka eksiklikleri ve artıları da var. Belki buraya başka oyuncu sokabiliriz. Dele Alli ve Kerem Atakan bu duruma müsait. Belki iki forvete de dönebiliriz. Belki bu üç kişiyi yan yana farklı bir şekilde de oynatabiliriz. Ben bu sistemlerin hepsini deneyeceğim. Önce oyunu oturtacağız ve oynanan oyuna göre oyunculara karar vereceğiz.
 
 
 
 
 
 
 
#canlı-haber kanalına mesaj gönder
 

Üstüne koymazsa işi zor

Berkay fizik olarak iyi ve genç bir oyuncu. Sakatlıktan yeni çıktığı için tam performansla oynamaması normal. Ön liberoya uygun olduğunu düşünüyorum. Fakat kuvvet olarak biraz zayıf ve bunun sebebiyle sakatlandığını düşünüyorum. Onu maçlarda denemeyi düşünüyorum. Kerem Berkay'a göre daha olgun bir oyuncu. Ama transferle geldiği için ondan beklenti daha fazla. Yetenekleri var ama bunların üstüne koyması lazım. Üstüne koymazsa işi zor.
 

Ersin ve Mert'ten memnunum

Buradaki oyuncularım ile bugün konuştum. Dünya Kupası'nı oynamak izlemekten daha önemli. Dele Alli'nin şu an İngiltere Milli Takımı'nda olması gerekiyor normalde. Yaşı sebebiyle tam o olgunluğa sahip. Kalecilerimize gelirsek ikisi de milli takım kalecisi. Fakat bu kadar genç kaleci olması iyi değil. Çünkü oynamaları gerekiyor. Belki bu konuda bir tanesini kiralayabiliriz. Kaleci şu an da benim fazla gündemimde değil. Ersin ve Mert'ten memnunum. Utku ve Emre'nin durumu değerlendirebilir.
 
 
 

 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin olmaması benim için hayal kırıklığı

Şu an ki mali duruma baktığımız zaman Talisca hakkında konuşmaya gerek yok. Burada değer kazandı ve değerini paraya dönüştürdü. Benim de sevdiğim ve beğendiğim bir oyuncu. Ucuza veya bedavaya gelirse hemen alırım asla hayır demem.Masuaku, benim dönemimde sakatlığı sebebiyle oynamadı. O yüzden benim için bir soru işareti. Normalde böyle bir oyuncu istemem ama bizim elimizde olan bir oyuncu. Şu an sağlıklı ve yarın kampa katılacak. Sol ayağı çok iyi ve yetenekli. Sağlamsa kendisiyle yola devam ederiz. Ama kötü durumdaysa yolları ayıracağız. Dünya Kupası'nda Türkiye'nin olmaması benim için hayal kırıklığı."
 
 
 
 

 

Senin için hazırladığımız haberler