Şenol Güneş: "Lucescu değerli bir teknik adam. Zor maç olacak"

İsa Kethüda
17.08.2023 - 23:20 | Son Güncellenme: 18.08.2023 - 00:41

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda Neftçi Bakü'yü eleyen Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş açıklamalar yaptı. İşte Güneş'in açıklamaları.

Şenol Güneş: "Lucescu değerli bir teknik adam. Zor maç olacak"

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda 3-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Azerbaycan ekibi Neftçi'yi 2-1 mağlup ederek play-off turuna yükseldi. Siyah-Beyazlılar, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti.

"Daha fazla pozisyon yakalayabilirdik"

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Geçmişte ne yaptığımız önemli değil. Geleceğe bakacağız. Bugün maça baktığımızda ilk yarıda orada olumluyduk. Burada da baskılı başladık ancak hücumda etkili olamadık. Daha fazla pozisyon yakalayabilirdik. Gol yemek bizim için eksiydi. İkinci yarıda oyun ve skor üstünlüğü bizdeydi. 

"Pazar günü Pendik maçı da zor olacak"

Maçı kazandık. Oyuncuların isteği önemli. Daha iyi olacağız. Bu tip maçları da oynayacağız belki. 3 günde bir maç oynayacağız. Pazar günü Pendik maçı da zor olacak. Savunma yapmalarını bekliyoruz. 

İlgini Çekebilir
Kara Kartal, Play-off'a uçtu!
Habere Git

"Dinamo Kiev güçlü bir takım"

Sonra Dinamo Kiev ile oynayacağız. O da güçlü bir takım. Konferans Ligi'nde başarılı olan Adana Demirspor ile oynayacağız. Dinamo Kiev rövanşının ardından Sivas ile oynayacağız. 

"Başarı diliyorum tüm Türk takımlarına"

Bütün maçları kazanmak istiyoruz. O şekilde planlayacağız. Bazı oyuncuların formu iyi, bazılarına süre lazım. Herkes çalışacak. El ele verirsek başarı gelir. İyi bir aile takımı olduk. Asıl amacımız taraftarı sevindirmek. Pazar günü de oyunumuzun daha üstüne çıkarak futbolcuları göreceğiz. Asıl önemli olan Dinamo Kiev maçı olacak. Adana Demirspor ve Galatasaray tur atladı. Fenerbahçe maçı da olaylı olmuş o da tur atlayacaktır. Başarı diliyorum tüm Türk takımlarına.

"Rakip olduğumuz için zor bir maça çıkacağız"

Lucescu, Türk futbolunu bilen değerli bir teknik adam. O'nu da tebrik ediyorum. Penaltılarla turu geçtiler. Rakip olduğumuz için zor bir maça çıkacağız. Bizden beklenen gruplara kalmak. Transferler ilgili Rashica ve Chamberlain'e bakıp ona göre karar vereceğiz. Cenk için risk almak istemiyorum. Bütün oyuncularımız iyi niyetli umarım hepsi takıma katkı sağlar" dedi. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Zaynutdinov tamam! İstanbul'a geliyor...
Habere Git

“Alınan her oyuncudan memnunuz”

Neftçi Bakü karşısında Amartey ve Onana’nın performansının sorulması üzerine Güneş, “Alınan her oyuncudan memnunuz. Ama form yakalamak başka bir şey. Ayrı çalışan oyuncular takım oyunu içerisinde farklı verim verebilir. O yüzden sezon başında oyuncuları eleştirmek istemiyorum. Dar kadroda olan oyuncular Almanya’da iyi çalıştılar. Amartey de Onana da elinden geleni gösterdi. Rebic de iyi bir oyuncu ama şu anda düşüncemin gerisinde. Oyuncuların kalitesini karakterini tartışmaya gerek yok” şeklinde konuştu.

“Maaşlar ödenmezse camiaların işi zor olur”

Kulüplerin yürüyebilmesi için ekonomik olarak iyi kararlar alınıp, uygulanabilmesi gerektiğini dile getiren Güneş, “Maaşlar ödenmezse camiaların işi zor olur. Ben Beşiktaş’a geldiğimden beri hiçbir personelin ödemesinde bir aksama yok. Bu dengeler bozulduğu zaman futbol oynanmaz. ‘Bana oyuncu ekonomik sorunla gelmesin, gerisi bende’ diyorum hep. Ekonomik sıkıntılar da var ama herkes para dağıtıyor gibi Arap ülkelerinin de etkisi var” cümlelerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler