Şenol Güneş'ten eleştirilere yanıt: "Bu işin sorumlusu..."

16.06.2021 - 21:24 | Son Güncellenme: 16.06.2021 - 22:59

EURO 2020’de İtalya’dan sonra Galler’e de yenilen A Milli Takım’ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç sonu açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Şenol Güneş'ten eleştirilere yanıt: "Bu işin sorumlusu..."

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-0 kaybettiğimiz Galler maçını değerlendirdi. Deneyimli çalıştırıcı, “Sonuç olarak iki maçta 0 puan ile çıkıyoruz. Bu bizim için hiç iyi bir şey değil” dedi.

Güneş: Daha iyisini bekliyorduk

Turnuvaya büyük hayallerle geldiklerini vurgulayan Güneş şöyle devam etti: “Oyun ve sonuç olarak daha iyisini bekliyorduk. Kötü başladık, toparlandık ama yediğimiz gol olumsuzluk yarattı. İkinci yarı oyuna ortak olduk. Top kayıplarımız fazla oldu.”

 

'Bizim için zor bir durum'

Şenol Güneş, “Kötü goller yedik ama daha iyi bir sonuçla çıkabilirdik. Keşke kazanabilseydik. Galler’i yenebileceğimizi düşünüyorduk. İkinci maçları görmek lazım ama olumsuz, zor bir durum bizim için” ifadelerini kullandı.

'Takımımız genç ve bu turnuvaları yaşamadı'

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş basın toplantısında ise, "Takımımız genç. Bu turnuvaları yaşamadı. Rakibin dikkati, oyunu soğutması, bunlar bir tecrübe işi. Top tutma bakımından bizden daha avantajlı yaptılar. Top alışverişinde sıkıntılarımız oldu. İlk 25-30 dakika rakibe hızlı oyunda cevap veremedik" dedi. 

'O oynadı, bu oynamadı dersek...'

Güneş, "Tercihlerinizde hata yaptınız mı?" sorusuna "İşin sorumlusu benim. Skor iyi değilse, sorumlu benimdir. Oyuncular kendi görevlerinden sorumlu.  O oynadı, bu oynadı, golü kaçırdı, neden oynadı işine girersek çok konuşuruz. Bunlar benim işim değil. Maç kötü bittiği zaman her şeyi değiştirebilirsiniz" yanıtını verdi. 

'Ramsey’in koşusunu gördüm, iki stoperimiz duruyor'

Şenol Güneş, "Galler’in planını takım nasıl engelleyemedi?" sorusuna karşılık da "Bu basit plan değil. Futbolda o da var. Onları biz de biliyoruz ama sahada maalesef göremiyorsun. 15 metre Ramsey’in koşusunu gördüm, iki stoperimiz duruyor. 5-6 metre avantaj yakaladı defans arkasında, hiç devreye girmedik. Bunun çalışması da yapılıyor. Biz de defans arkasına top atmaya çalıştık ama başarılı olamadık" ifadelerini kullandı.

'Galibiyet derken berabere bile kalamadık'

Deneyimli teknik adam ayrıca, "İlk maçın şoku, bu maçta da üzerimizde baskı oluşturdu. Kazanmayı düşünürken, berabere bile kalamadık. Son maçımızda grup üçüncülüğü için oynayacağız ama averajımız da kötü" diyerek karamsar bir tablo çizdi.   

Senin için hazırladığımız haberler