Güneş'ten flaş sözler: "Fırtınalar büyük takımlarda..."

05.11.2017 - 16:01 | Son Güncellenme: 05.11.2017 - 16:01

Güneş'ten flaş sözler: "Fırtınalar büyük takımlarda..."

AJANSSPOR - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 3-1 kazanılan Göztepe maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Güneş'in sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

Göztepe'den başlamak gerekirse; iyi bir başkanları var. Alt ligden çıkarken, iyi bir planlama yapılmış. Takım İyi görünüyor. Sahalarını da yapıyorlar. İyi bir tarafarı var. Tamer hoca da büyük bir başarı elde ediyor. 

Ligi tanıyan oyuncuları olan bir takım . Hücumda etkin bir takım. Zor bir maçtı. Zemin sert ve bozuktu zaman zaman. Oyunun bşıdna kontrol onlardaydı. Erken golle üstünlüğü ele geçirdik.  Zaman zaman hücumda etkinlikleri oldu. İlk yarıda onlar da gol bulabilirdi, biz de gol bulabilirdik, 1-0 yeterli oldu. İkinci yaerıda oyun üstünlüğü bizdeydi. Goller bulduk, oyun üstünlüğümüz skora da yansıdı. Kontrol tamamen bizdeydi. Hak ettiğimiz bir galibiyetti. Zor bir maçtı, galip geldik tebrik ediyorum oyuncuları. Göztepe'ye de başarılar diliyorum.

Puan ortalamamız düşük. 2 puanın altındayız. 21 puanımız var, 22 olsa bile 2 puan da yeterli olmaz. Şampiyonlar Ligi oynuyoruz, sezon başındaki değişiklikler, bizden kaynaklamayan olaylar, şanssızlıklar, bizim yaptığımız yanlışlar ve haksızlıklar oldu. Bunlar futbolda olan şeyler. Kendi oyunumuzu oynamaya çalışıyoruz.

Şenol Güneş basın toplantısında ise şunları söyledi :

Göztepe’nin bir başarısı var. Bu kulübü alt liglerden alıp yukarıya çıkardılar. İyi başkanları,  iyi oyuncular var. Kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Bazı oyuncuları yoktu. Bir takımın oyun formatında bazı oyuncular kilit oyunculardır bu da avantajımız oldu. Zemin bozukluğu vardı. Taraftar kitlesi iyiydi, destek oldular. Küçük bir saha. Stadyumun etrafı kötü. Daha düzenli olmalı. İyi bir saha ama küçük. Burası futbolcu üretebilen sosyal ve büyük bir kent. Diğer takımlar da büyümeli.

Futbol yoruma açık. Herkes kendi yorumunu yapıyor. Saygısızlık yoksa normal karşılıyoruz. Çocuğumuzu severken döveriz. Puan kaybedince eleştiri olacaktır. Ama biz kızdıklarımızı yok etmek için uğraşıyoruz. 4 maçta tabii kaybedilen puanlar kötü. Cuma günü Gençlerbirliği maçı oynadık. İki takımı aynı kefeye koyduğunuzda fark var. Orada 10 kişiyken az daha maçı alıyorduk. Maçı şartları içinde düşünmek lazım. Milli maç sonrası Cuma günü oynayacağız. Suçlama yapmak için söylemiyorum. Bunların etkisi var. İster istemez yorgunluk oluyor. Haklı olmak birini yok etmek değildir. Fenerbahçe'ye kızanlar tam zamanını bulmuş vaziyette. Herkes eleştiri yapar ama çok ağır eleştiriler de olabiliyor. Mesela; Caner’in ceza alması için uğraşanlar, fazla aldı diye daha sonra konuşuyorlar.

Tamer Hoca ile futboldan konuştuk maç önce. Yenilikleri çok seviyor. Her şeye açık olan bir arkadaşımız. İnşallah başarılı olur. Henüz işin başında. Tabii kolay değil. Ama başarılı olacağına inanıyorum. Ayrılırken de ben doğruları söylüyorum. Benim için değişen bir şey yok. Ben herkesin eksiğini söylerim. Biz kaybetseydik çırak ustayı geçti diye yazacaklardı. Bu tek başına Tamer Hoca’nın başarısı ya da eksiği değil. Tamer Hoca tabii ki bize katkıda bulundu. Herkes yanıma yardımcı arıyor. Bana yardımcı lazım değil. Başkalarına yardımcı aranıyorsa bilelim. Yarının başlığını atın, hocanın yerine biri lazım. Herkes birbirini sevmiyor.

Daha önce oyuncu olarak çalıştığımız arkadaşlar da iyiydi. Tamer Hoca buraya başlarken daha üst noktalarda olmayı düşünüyordu. Buraya biri gelecekse önce onun kabullenmesi lazım. O dönemi çalışarak ve saygı duyarak yapıyorsun. Hocalar için de iyi bir antrenörle çalışmak daha avantaj. Tamer Hoca işini ve araştırmayı seviyor. Kötü gittiği zaman ayakta kalmayı bilmesi lazım. Biz kötü gittiğimizde de ayakta kaldık, öyle büyüdük.

Medel’e bir mesaj değildi. Ortaya da alabilirdim. Tolgay da yorulmuştu. Gol yemeseydik Negredo’yu alacaktım. Gökhan’ın da ağrısı vardı. Medel bahsettiğim bölgede de oynuyor. Herkes orta saha oyuncusu. Medel elinden geleni yapıyor. Orta sahada da oynayabilir. Ayrıca Talisca olumsuz diye değildi.

Fenerbahçe’nin halen yarışta olduğunu düşünüyorum. Futbolda yarınların garantisi yok. Belki en kötü dönemini yaşıyor. Ben onlarla ilgili kanaatimi söylemek istemiyorum. Evet geride kaldılar. Sivassspor geliyor, Kayseri iyi… Futbol sürprizlere açık bir oyun. Beklentiler büyük takımlarda oluyor. Öyle takımlarda fırtınalar daha çok oluyor. İyi günde zaten iyiyiz. Önemli olan sıkıntılı dönemde ayakta kalabilmek.

UEFA bana kıyak yapıyor. Üst düzey antrenörlük yapanlar arasında yazmışlar. Türkiye’de bu adam övgü alamıyor kıyak yapalım demişler. Ben Alex Ferguson değil, Şenol Güneş olarak kariyerimi bitireceğim. Eğer destek olursanız devam ederim, yoksa bırakırım(gülerek) Teşekkür ederim herkese.

Basın toplantısı

Senin için hazırladığımız haberler