Güneş'ten ilginç Burak Yılmaz yorumu: En az 6 ay götürür!

26.05.2021 - 18:24 | Son Güncellenme: 26.05.2021 - 18:54

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Azerbaycan ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Güneş'ten ilginç Burak Yılmaz yorumu: En az 6 ay götürür!

AJANSSPOR-HABER

Şenol Güneş, Azerbaycan ile oynanacak hazırlık maçı öncesi basın toplantısında konuştu. Deneyimli çalıştırıcı ilk olarak, “Takım içindeki hava nasıl? 4 futbolcu gruptan ayrılacak. Takımı bozmamak adına sizle beraber kafilede yer alacak mı?” sorusuna yanıt verdi.

Güneş, "Yeni bir kamp dönemi başladı. Hemen hemen ortalarına geldik. 1 haftamız var. Ayın 2'sine kadar buradayız. Kadromuzu yaparken mevcut oyuncularımızı siz de biliyorsunuz. Bizimle olmayan oyuncular da olabilir” dedi.

Güneş: Milli Takım kadrosunda değişiklik yapabiliriz

EURO 2020’ye 26 kişilik kadroyla gideceklerini hatırlatan A Milli Takım Teknik Direktörü şöyle devam etti: “'Biliyorsunuz 23'tü 26'ya çıkarıldı bu liste. Bir sıkıntı olursa değişiklik yapma hakkımız da var. İtalya maçına kadar herhangi bir sıkıntı olursa, o zaman değişiklik olabilir. Biraz bana da ters geldi. 26'ya inmek zorundayız. Birkaç kişi daha alabilirdik. Kadrosunu 35 yapan var, 28 yapan var.” 

'Çağıramadığım arkadaşlar için üzgünüm'

Kampa sakat gelen futbolcuların durumuna değinen Güneş, “Dorukhan, İrfan ve Mahmut sakat gelmişti. Böyle bir sıkıntı olursa ayın 1'ine kadar değiştirme şansımız olacak. Genel durumdan bahsettim. Geniş kadrodan birkaç oyuncunun dışarıda kalması tabii ki üzüntü. Çağrılmayan arkadaşlar için üzgünüz, onlar da üzgün. Gelen arkadaşların da heyecanını görüyorum. Mutluyum. Rekabeti kendileri yapıyor. Kadromuz 30 kişi, bunun 26'sı belli olacak. Biz bir takımız. Bu 30 kişiyi tek yürek olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

'Aslında Belçika ile hazırlık maçı yapacaktık'

Şenol Güneş, yarınki Azerbaycan maçı hakkında şu yorumu yaptı: “Tek millet, iki devletiz. Onlara da hoş geldin diyorum. Diğerleri koşullar zorladı. Belçika ile maç almıştık. Belçika devleti orada oynanmasını istemedi, Moldova ile daha rahat bir maç oynayalım diye. Ama yarın oynayacağımız dostluk maçı. Ben de yakından tanımıyorum. Neftçi Bakü şampiyon oldu, onların sahasında antrenman yapacağız. Azerbaycan'da iki oyuncu yurt dışında oynuyor sanırım. Hoca değişikliğe ile savunmayı iyi yapan, zor kaybeden bir takım oldular. Çok kolay bir maç olmayacaktır. Biz de elimizden gelenin en iyisini yapıp kazanmak istiyoruz"

'Maça Mert ile başlayacağım'

Ardından futbolcularını değerlendiren Güneş şunları söyledi: "Mert Müldür daha önceden de bizimleydi. Onunla ilgili hiç olumsuzluk olmadı. Avusturya'da oynadığı dönemde biz onunla yakından ilgileniyorduk. İyi bir oyuncu. Zeki de o bölgede. İkisi de iyi oynuyor. Yeni takımında da sağ bek oynuyor. Üstüne koyacaktır. Zeki de başarılı. Yarına bakacak olursak Mert ile başlayacağım.

'Burak Yılmaz hep tartışılan bir oyuncu'

Burak Yılmaz bugüne kadar iyi geldi, öyle de gider diye düşünüyorum. Hep tartışılan bir oyuncu. Daha yukarı çıktığına göre son bir hamle daha yapar diye düşünüyorum. Her geçen gün üstüne koyarak geldi. Geçen sene Emre Belözoğlu'yla birlikte onu yapıyordu, bu sene de kendisi yapıyor. Aynı zamanda genel davranış olarak da kendini geliştirdi. Mesajları doğru veriyor. Rıdvan da sorumluluk alacak. Burak, liderliği bugüne kadar götürdü. En azından 6 ay kadar götürür, KDV'si var ya, onun için. Siz daha iyi bilirsiniz. Burak liderliği kaldıramasa Lille'in şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmazdı."

'İlk resmi maça en iyi 11'le çıkarız'

Kadroda değişiklik yapmaya devam edeceğini vurgulayan Şenol Güneş, "Müsabakalar resmileşince o gün en iyi 11'le sahaya çıkacağız. Ama yenileriyle bu rekabeti yapmak zorundayız. Başarı tabii dikkat çeker. Biz değerleri oluşturduk buna da ortak hayallerimizi koyduk. Ortak hayal, ortak çalışma bizi üst seviyeye getirdi. Milli takımının kabul görmesi bizi mutlu ediyor. Oyuncularımızın başarısı da bizi mutlu ediyor. Kaybetmemek için el ele vereceğiz. Bize düşen sahadaki görevimizi en iyi şekilde yapmak" yorumunda bulundu.
 

Azerbaycan'a 'Türkiye'ye destek verin' çağrısı

Şenol Güneş sözlerini, "Heyecanımız tabii Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıkmak ve gidebildiğimiz kadar gitmek. Burada oradaki taraftarlara da iş diyor. Azerbaycan'ın bizi desteklemesini istiyorum. Onlara güzel futbol sunmak için orada olacağız. Onlar adına da Türkiye adına da gruptan çıkmak istiyoruz. Hep beraber güç birliği içerisinde sahada olalım ve mutluluk paylaşalım. Maç bitimlerinde de böyle bir hava olması için onların desteğine ihtiyacımız var. Azerbaycan'a sevgilerimizi ve saygılarımızı gönderiyoruz."

Türkiye-Azerbaycan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

EURO 2020 hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım, Antalya kampındaki ilk hazırlık maçında yarın (27 Mayıs Perşembe) Azerbaycan ile karşı karşıya gelecek. Alanya Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00'de başlayacak ve TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler